XII_Kup_grada_-_Trofej_Beograda_2012_u_badmintonu_Promo_baner 

XII KUP GRADA – TROFEJ BEOGRADA 2012 U BADMINTONU
 
Badminton savez Beograda, Badminton klub “Beograd”  i Badminton klub ‘’Clear’’, u saradnji sa Badminton savezom Srbije, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Turističke organizacije Beograda, organizuju tradicionalni ’’XII Kup grada – TROFEJ BEOGRADA 2012 u badmintonu’’.
Takmičenje će se održati 09. i 10. juna 2012. godine u sali Sportskog centra SLODES u Rakovici. Turnir nosi najvišu nacionalnu A kategoriju. Preko 100 najboljih srpskih takmičara iz 12 badminton centara će se nadmetati u svih pet seniorskih i šest juniorskih pojedinačnih konkurencija igrača do 11, 13 i 15 godina.
Finalni mečevi u seniorskim konkurencijama muških, ženskih i mešovitih parova i juniorskim pojedinačnim konkurencijama dečaka i devojčica do 11 i 15 godina će se održati u subotu 09. juna sa početkom u 17:30 časova, dok će se finalni mečevi u pojedinačnim konkurencijama za seniore i juniorskim konkurencijama dečaka i devojčica do 13 godina održati u nedelju 10. juna sa početkom u 15:30 časova.
Prijatelji ovog takmičenja su: Olimpijski komitet Srbije, Sportski savez Srbije, Sportski savez Beograda, kompanija Tin šped – Beograd, Saobraćajno preduzeće LASTA, kompanije Tomex Catering, WINNER’S – Jagodina, Naša Koka – Beograd, Victor i Sportski centar SLODES.
Prošlogodišnje seniorske šampionske titule brane: Igor Bjelan (BK Beograd) – konkurencije muškaraca pojedinačno i muških parova, Ilija Pavlović (BK Novi Sad) – konkurencije muških i mešovitih parova i Sandra Halilović (BK Novi Sad) – konkurencija ženskih parova. Višestruka prvakinja države i osvajač Trofeja Beograda u badmintonu, Milica Simić iz Novog Sada, neće biti u mogućnosti da učestvuje na takmičenju zbog bolesti.

 

Povezana vest:  NHL, Šesta uzastopna pobeda Kalgarija