bojan vuckovic 2Vučković u vrhu tabele posle sedam kola na EP 

Posle sedam kola na 11. pojedinačnom prvenstvu Evrope u šahu, koje se igra u Rijeci, srpski reprezentativac Bojan Vučković nalazi se pri vrhu tabele među 408 učesnika. 
Velemajstor Vučković je sa 2.630 rejting poena FIDE imao 57-58. startnu poziciju, a u sedam kola osvojio je 5,5 poena – četiri pobede i tri remija, pa zauzima 10. mesto sa realnim izgledima da se plasira među 22 igrača za Svetski kup. 
Učinak ostalih srpskih šahista u Rijeci – Robert Markuš 5 poena, Aleksandar Kovačević (neporažen) i Nikola Sedlak po 4,5, Branko Damljanović i Goran M. Todorović po 4, Dragan Šolak, Siniša Dražić i Draško Bošković po 3,5, Miroslav Tošić i Zdravko Čivrić po 3, Predrag Bodiroga 2,5 poena. 
Prvi favorit je mađarski velemajstor Zoltan Alamaši sa rejtingom 2.720 poena. U vođstvu su Zahar Efimenko iz Ukrajine i Baadur Jobava iz Gružije sa po 6 poena, ispred devet velemajstora sa po 5,5 poena među kojima je i Vučković. 
Na ženskom turniru, Irina Čoluškina i Marija Manakova osvojile su po 4 poena iz sedam kola, Nataša Bojković 3,5, Sandra Đukić 3, a Ljilja Drljević 2 poena. 
Na ženskom turniru igra 158 takmičarki, najviši rejting ima Antoaneta Stefanova iz Bugarske (2.555), a na Svetski kup takođe idu 22 najbolje sa Evropskog prvenstva u Rijeci. 
U vođstvu je Monika Soćko iz Poljske sa 6 poena, ispred šest igračica sa 5,5 i 13 šahistkinja sa po 5 osvojenih poena. 
U Rijeci je danas slobodan dan, igra se 11 kola po Švajcarskom sistemu, a EP se završava 17. marta. 

Povezana vest:  KUGLANJE, Obe titule u juniorskim parovima u Zrenjaninu