simijonovic_i_direktor_beograda_zoran_raduifkovic

KUGLANJE
Miloš Simijonović i Srđan Šokac u pojačali prvaka Beograd „Poštansku štedionicu“
 
Šampion i pobednik Kupa Srbije ove godine, Beograd „Poštanska štedionica“ doveo je u svoje redove u prelaznom roku koji traje do 30. juna dva izuzetna kuglaša.
Potpisao je omladinski vicešampion sveta iz Baucena ove godine Miloš Simijonović, koji je minule sezone u Super ligi Srbije bio jedan od najboljih kuglaša Niš puta, a u klub se posle igranja u hrvatskom prvologašu Zanatliji vratio Srđan Šokac.
– U oktobru nas u Augzburgu čeka Svetski kup i cilj je ulazak među četiri ekipe i borba za medalje. Neće nam biti lako, tu je osvajač Svetskog kupa 2010. najbolji svetski klub slovački Sport iz Podbrezove sa Zavarkom i Ćalićem, a pojačali su se i drugi nacionalni šampioni: mađarski Segedin, koji već ima sjajnog juniorskog šampiona sveta srpskog reprezentativca Ernješija i iskusnog srpskog asa Tibora Sela, doveo je i internacionalca Žombora Zapletana iz italijanskog Nojmarkta, slovenački Konstruktor Mitju Gornika iz Medveščaka, hrvatski internacionalac sa makedonskim pasošem Boris Benedik je otišao u redove nemačkog prvaka Rot vajsa – kaže trener Beograda Vojko Pavlović..- Na domaćem planu, želimo da odbranimo duplu krunu srpskog kuglanja i očekuje nas takmičenjima izuzettno bogata sezona tako da je dobro da imamo i malo više igrača koji konkurišu za prvih šest…
Šokac je učestvovao u osvajanju ekipne titule Beograda u sezoni 2009 – 2010. U Zanatliji, koji je ove godine osvojio osmo mesto u Prvoj ligi Hrvatske,  je imao prosek od 582 čunja i bio je 27. na rang listi igrača lige.
Simijonović je bio član selekcije Srbije koja je osvojila dve uzastopne ekipne juniorske svetske titule 2010. i 2012. U Rijeci 2010. sa Milinkovićem osvojio je i svetsko srebro u tandemu, a 2012. u Baucenu i pojednačnu juniorsku svetsku vicešampionsku titulu.  Bio je seniorski pojedinačni šampion Srbije 2010. a ove godine je osvojio pojedinačnu seniorsku bronzu na Prvenstvu Srbije.
U  redovima Beograda igraju reprezentativci Srbije koji su osvojili dve titule seniorskog ekipnog prvaka sveta 2009. i 2011. Goran Ostojić, Daniel Tepša, Arpad Antal, Čongor Baranj, nekadašnji juniorski i seniorki reprezentativci Dejan Jovanović, Negoš Šakić, Nikola Popović i „zlatna rezerva“ Goran Stepanović. Predsednik kluba je Boro Timotić a sportski direktor Zoran Radifković.
Najbolji plasman u Svetski kupu Beograd je zabeležio 2009. kada je u Budimpešti bio treći. U Kupu NBC federcije Beograd je bio drugi 2007. upravo u Augzburgu.

 

Povezana vest:  KUGLANJE, Baranj igrač dana na Svetskom kupu