SD Radnicki u poseti OKS-uPredsednik OKS Vlade Divac primio delegaciju SD Radnički

 

Predsednik Olimpijksog komiteta Srbije, Vlade Divac primio je danas u Olimpijskoj kući, delegaciju Sportskog društva Radnički, povodom obeležavanja 90 godina od osnivanja ovog Društva.

Momir Kecman, predsednik Upravnog odbora SD Radnički, najavio je proslavu jubileja i svečanu akademiju na kojoj će klubovima koji funkcionišu u sklopu SD Radnički, kao i sportskim institucijama, biti dodeljene plakete u znak zahvalnosti za dugogodišnju saradnju i podršku. U 11 časova, 20. aprila biće položen venac na spomen ploču, a potom će biti organizovana prigodna svečanost.

Povezana vest:  Potpisan sporazum o saradnji Zavoda za sport i Asocijacije sport za sve

Pored proslave jubileja bilo je reči i o idejama i planovima za dalji razvoj SD Ranički.

-Radimo na tome da nakon ovih 90, proslavu velikih 100 godina dočekamo ne samo sa tehničkim napretkom već i boljim sportskih rezultatima, koji bi trebalo da uslede – rekao je generalni sekretar SD Radnički, Miroljub Damnjanović.

Predsednik OKS Vlade Divac zahvalio se na poseti i čestitao na istrajnosti i kontinuitetu kojim SD Radnički doprinosi srpskom sportu.

Povezana vest:  KUGLANJE, Kadeti peti na Šampionatu sveta, Jakab i Boškov u pojedinačnom finalu

-Tradicija, snaga, vizija je moto, sa kojim je OKS ušao u proslavu svoje 100 godišnjice. To je upravo ono što prepoznajem i u SD Radnički, jednom od najstarijih sportskih društava. Mnogi sportisti i sportski stručnjaci koji su tokom karijere ostvarili vrhunske sportske rezultate, potekli su iz Radničkog – izjavio je Vlade Divac.