SELEKTOR_STETIN_S_NAJMLADJIM_POLAZNIKOM_RODJENIM_2003

KUGLANJE
Još jedna uspešan kamp Kuglaškog saveza Srbije u Vrbasu
 
Kuglaški savez Srbije uz pomoć Ministarstva omladine i sporta Srbije, organizovao je i ove godine veoma uspešan kamp u Vrbasu.
– Kampovi su, uz stipendije i nacionalna priznanja, ono čime se diči Srbija i po čemu se prepoznaje u Evropi i Ministarstvo omladnine i sporta Srbije je shvatilo njihov značaj – kaže predsednik KSS  i potpredsednik Međunarodne kuglaške federacije (FIK NBC) Uroš Dragojlović.- Po uzoru na naše kampove prošle godine je i Međunarodna kuglaška federacija, uprvo na predlog KSS, počela da organizuje  svoj kamp i ove godine će se održati u Podbrezovoj u Slovačkoj početkom avgusta.  Srbija će poslati četvoro svojih mladih šampiona i dva selektora.
U Vrbasu je u dve smene boravilo, pod stručnim nadzorom selektora i trenera oko 90 kuglašica i kuglaša rođenih 1994. i mlađih iz 30 – tak klubova. Uz rad na kuglani centra „Drago Jovović“ korišćena je i sala za ostale sportove i naravno – bazen! U prvoj smni nije bilo neplivača, u drugoj je troje „proplivalo“!
– Uvek naglašavamo veliku ulogu naših kampova u školovanju igrača. Srbija je jedina zemlja koja je trenutno vlasnik sve tri ekipne svetske titule  u muškoj konkurenciji – kadetske, juniorske i seniorske – kaže selektor muške juniorske reprezentacije Vojko Pavlović, jedan od trenera u kampu.-  U kadetskoj i juniorskoj reprezentaciji skoro i da nema igrača koji nije prošao kroz kampove a nekoliko seniorskih reprezentativaca, kada je počinjalo,  bilo je u kampu. Veoma je važno da klubovi shvate značaj ovakvog rada i da nam pomognu time što će poslati decu u kampove. Naučiće sigurno mnogo, srpska kuglaška škola je se potvrdila u svetu, a nije zanemarljiv i onaj drugi, ne manje važan aspekt boravka, a to je druženje.
Selekor senorske ženske reprezentacije Mirko Čukvas je istakao:
– Kamp je i prilika da u stručni rad uključimo i mlade  trenere, da steknu iskustvo i sa ponosom ističem da je dvoje aktivnih kuglaša završilo fakultet za fizičko vaspitanje, reprezentativka Marija Kresović – devojačko Gajin i Miroslav Vitman i da su i ove godine sa uspehom radili sa polaznicima kampa. I ovo je veoma važno za razvoj kuglaške „struke“ u Srbiji, jer nam nedostaju treneri i moramo da ih školujemo na vreme pošto nas na to obavezuje i  Zakon o sportu.
U kampu su radili i selektor pionira i kadeta Dragan Fatović i selektor pionirki i kadetkinja Ljubomir Štetin. U drugoj smeni polaznike kampa posetili su i predsednik KSS Uroš Dragojlović i članovi Upravnog odbora KS Srbije, Stručne i Takmičarske komisije koji su u Vrbasu održali i sednice.

 

Povezana vest:  Sportsko društvo Čukarički proslavilo 85 godina postojanja