Feniks_Projekat_KG_2012_Ucesnici_kampa

BADMINTON
Srpski badmintonci treniraju punom parom
 
Srpski badmintonci svih uzrasnih kategorija koriste letnji period za pripreme za novu takmičarsku sezonu. Pored rada u klubovima, organizovane su i trenažne aktivnosti kroz učešće u brojnim badminton kampovima.
Grad Kragujevac je bio domaćin značajnog međunarodnog projekta. Po četvrti put je Badminton klub „Ravens-KG“, uz podršku Badminton saveza Srbije, realizovao Međunarodni badminton kamp ’’Feniks projekat’’ koji je okupio talentovane igrače uzrasta do 17 godina i perspektivne trenere iz Grčke, Rumunije, Mađarske i Srbije. Organizacija trenažnog kampa podržana je od strane Evropske badminton federacije i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Pored glavnog trenera Nikole Mijačića, na kampu su učešće uzeli sledeći mladi reprezentativci: Dragoslav Petrović, Ivan Vujošević, Jovan Babajić, David Đusić, Anja Janić, Nataša Pavlović, Andrijana Stanković, Jelena Stevanović, Nina Starčević i Sofija Milošević (igrači). Ulogu trenera obavljao je i Andreja Todorović.
U sportskoj sali Druge kragujevačke gimnazije, pored obimnih i napornih trenažnih aktivnosti, organizovani su i turniri u pojedinačnim i parskim konkurencijama. Doprinos u radu sa mladim talentima dao je i rumunski stručnjak Stefan Nyari. Realizaciju projekta pomogla je i Corina Dan, direktor za komunikacije Evropske badminton federacije. U slobodno vreme učesnici projekta su imali priliku da se upoznaju sa brojnim znamenitostima grada Kragujevca kao i da uživaju u prirodi ’’srca’’ Šumadije.
Nakon druženja u Kragujevcu, Dragoslav Petrović, srpski reprezentativac u kategoriji do 17 godina i osvajač desetog mesta na Evropskom prvenstvu u Portugalu, uzeo je učešće na elitnom kampu Evropske badminton federacije ’’Summer School 2012’’ koji se ove nedelje održava u Otočecu (Slovenija).

 

Povezana vest:  NHL, Forsberg otišao u penziju, Kolorado doživeo najgori poraz sezone