DETALJ_SA_TURNIRA_SS_BGD

STRELIČARSTVO
Dejan Margetić iz Kalemegdana pobedio na turniru u čast srpskog olimpizma
 
Streličarski savez Beograda organizovao je, na terenu kluba Košutnjak u Beogradu veoma uspešan turnir kojim se obeležio izuzetnu godišnjicu srpskog sporta vek  od prvog učešća na Olimpijskim igrama u Stokholmu 1912.
– Ideja je bila da ovaj veliki jubilej sporta i olimpijskog duha,  organizuju i streličari u Nišu, Jagodini, Novom Sadu… da se okupe svi koji vole streličarstvo. Takođe, hteli smo i da na sportskom polju obeležimo i održavanje olimpijskih igara u Londonu na kome streličarstvo doživljava zvezdane trenutke a već su pala dva izuzetna svetska rekorda – rekao je Dragan Svilanović predsednik Streličarskog saveza Beograda.- Cilj je, naravno, i da se što više mladih okupi na ovakvim revijama, da stiču iskustvo i uče.
Oko 30 takmičara i takmičarki iz Arene br 1, Elit arčerija, Košutnjaka, BSK, Kalemegdana (svi Beograd), Pravog puta (Zemun) i Pančeva gađalo je olimpijsku rundu na 70 metara dva puta po 36 strela.
U seniorskoj konkurenciji slavio je Dejan Margetić (Kalemegdan) sa 594 kruga, najbolja juniorka bila je Tina Masilović (Pravi put) sa 501 krugom, najuspešniji kadet Jelena Cvetković (Košutnjak) sa 554 kruga.
Stefan Strelić iz Elit arčerija sa 613 krugova bio je najbolji kadet, dok je Dušan Rogula i Košutnjaka bio najuspešniji pionir sa 521 krugom. Najpreciznija pionirka bila je Anđela Rogula (Košutnjak) sa 366 krugova.

 

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Srbiji tri od četiri zlata na kraju turnira u Rušama