KUGLANJE

Kuglašice Pionira na velikom ispitu na fajnal foru Lige šampiona!

renata vilov pionirKuglašice subotičkog Pionira nalaze se pred najvećim ispitom ove generacije na fajnal foru Lige šampiona koji će se odigrati na osam staza kuglane u Banji Junaković od 19. do 21. marta, jer svi dosadašnji pobednici u ženskoj konkurenciji dolaze na megdan Subotičankama!
Učesnici završnog turnira su, uz našeg prvaka Pionir, i Viktorija iz Bamberga (Nemačka) osvajač Lige šampiona 2003, 2005, 2007. i 2009, Miroteks iz Celja pobednik 2004. i 2008. i Elektromureš iz Tirgu Mureša (Rumunija) koji ima dve titule 2002. i 2006. Pionir je 2009. u Koblahu u Austriji bio drugi što je najveći uspeh našeg ženskog kuglanja u ovom elitnom takmičenju..
– Nama je, na neki način, čast da smo u ovakvom društvu, ali su kvalitetni rivali, sa druge strane, inspiracija da damo sve od sebe – kaže predsednik Pionira i igračica Eržebet Molnar Gabor. – Rekla sam igračicama, da je i sam plasman na završni turnir veliki uspeh, ali da je sportski želeti više, makar da se, kao lane, plasiramo u finale…Meni je najvažnije da odigramo dobro, da zabeležimo, ako možemo, najbolji rezultat u sezoni, a ako ne bude dovoljno za prolaz dalje, makar ćemo znati da da smo pružili maksimum.
Trener Pionira, Stevan Sekereš koji vodi ovu ekipu već deset godina, neće imati problema oko sastava. Livia Santo, svetska vicešampionka iz Banjaluke 2006. oseća mali zamor od zgusnutog ligaškog rasporeda, a igrala je i u meču juniorskih reprezentacija Rumunije i Srbije prošlog vikenda. Igraće i Nevenka Joković, Jasmina Vojnić Tunić, Renata Vilov, Iboja Molnar, Iboja Tot, Tinde Radojević, Estela Gere.
U muškoj konkurenciji igraće na fajnal foru tri ekipe koje su osvajale Ligu šampiona: Viktorija iz Bamberga je najtrofejnija sa tri titule 2003, 2005. i 2009. po jednu titulu imaju mađarske ekipe Segedin (2006) i Zalaegerseg (2008). Četvrti učesnik nemački Rot vajs nema titulu, ali je poslednje tri sezone igrao na fajnal foru: 2009. je bio drugi, a 2007. i 2008. – treći! Rot vajs ima tri uzastopne titule u Svetskom kupu (Kupu šampiona) 2007, 2008. i 2009!
– Sastav u Banji Junaković je isti kao lane na fajnal foru u Koblahu u Austriji, kada smo osvojili treće mesto – kaže prvotimac Segedina, član zlatne reprezentacije Srbije na SP u Detenhajmu prošle godine Tibor Sel. – Znamo rivale, svi su podjednaki i mislim da će odlučivati nijanse. Nama je mali problem što nam se lakše povredio reprezentativac Levante Kakuk, a ni ja nisam nešto najzdraviji, muče me leđa. Mislim da će, ipak, sve biti u najboljem redu do subote.
U timu Segedina, koji je lider u šampionatu Mađarske igraju još dvojica srpskih internacionalaca Žolt Kiš i Laslo Fekete.
Organizator fajnal fora je klub Junaković iz Banje Junaković uz veliku podršku društveno sportskih i pirvrednih organizacija Apatina. Svečano otvaranje je u petak uveče, polufinale je u subotu od 10 časova i parovi će se odrediti žrebom. Mečevi za treće mesto i finala planinarani su za nedelju. U sudijskom žiriju biže i srpski internacionalni sudija Dragi Štikovac iz Beograda. Gost na fajnal foru biće potpredsednik Svetske kuglaške federacije (FIK NBC) i predsednik Kuglaškog saveza Srbije Uroš Dragojlović. 

Povezana vest:  UMETNIČKO KLIZANJE, Zlato za Jelisavetu Tuktamiševu