nhl_logo

NHL-u preti lockout
 
Ako novi kolektivni ugovor u NHL-u ne bude sklopljen pre nego što istekne aktuelni, koji je na snazi do 15. septembra, u američkoj profesionalnoj hokejaškoj ligi mogao bi nastupiti lockout koji će ugroziti početak regularne sezone.
NHL želi da smanji igrački udeo u prihodima vezanim za hokej s 57 na 46 posto, iako je prošla sezona ubeležila rekordnih 3,3 milijarde dolara prihoda uz povećanje televizijskih prava. Nadajući se da će izbeći lockout kao onaj zbog kojeg nije odigrana cela sezona 2004./2005., sindikat igrača izneo je plan o smanjenju postotka igrača u prihodima na tri godine, ako vlasnici klubova pristanu na raspodelu viška prihoda s klubovima koji su u finansijskim problemima.
-Sugerišemo da igrači zajedno s finansijski jakim vlasnicima klubova pomognu u stabilizaciji industrije i asistiraju manje finansijski moćnim vlasničkim grupama – izjavio je direktor igračkog sindikata NHL-a Donald Fehr. Fehr je dodao da bi se igrači mogli odreći 465 miliona dolara prihoda ako liga nastavi rasti jednakim tempom, iako bi taj broj mogao narasti i do 800 miliona dolara ako prihodi budu rasli kao poslednje dve godine.
Poverenik NHL-a Gary Bettman obećao je da će vlasnici klubova pažljivo analizirati predlog sindikata igrača s nadom da će se pregovori nastaviti u sredu u Torontu.
Nova 2012./13. sezona od 82 utakmice trebala bi početi 11. Oktobra.

 

Povezana vest:  KUGLANJE, Baranj pobedio na "Vojvođanskoj velikoj nagradi" u Bačkoj Topoli