navijaci_cz_banat

Osnovati odeljenje protiv huliganizma u sportu

 

Udruženje policije „Solidarnost“ zatražilo je danas osnivanje Posebnog odeljenja za borbu protiv huliganizma na sportskim manifestacijama, kako bi se konačno stalo „na crtu“ organizovanom sportskom huliganizmu, ekstremizmu i svim drugim oblicima kriminala koji se provlače kroz sport i sportsko navijanje.

To udruženje je od države i pravosudnih organa zatražilo primenu nulte tolerancije prema svim učesnicima, kako je navedeno u saopštenju, sinoćne masovne tuče navijača fudbalskih klubova Crvene zvezde i Rada i izricanje maksimalnih kazni zbog nereda, koji su se sa stadiona preneli i na beogradske ulice.

Povezana vest:  Težak test SBB Vukova

-Podršku, pre svega, očekujemo od nove vlasti, ministra pravde i policije, medija, sportskih klubova, cele srpske javnosti, a posebno od političara koji se nalaze u upravnim odborima sportskih klubova – piše u saopštenju.

To udruženje ocenjuje da je dosadašnje ophođenje pravosudnih organa prema učesnicima nereda na sportskim i drugim manifestacijama skandalozno i „ništa drugo do ‘tetošenje’ kriminalcima koji se kriju u pojedinim navijačkim grupama, gde vešto i prikreveno rukovode svim porama organizovanog kriminala, koristeći mlađu populaciju kao svoju privatnu vojsku za međusobne obračune i prezentovanje svoje moći prema državi“.

Povezana vest:  Peti seminar „Žene i sport“

Podseća se i da je opšte poznato da se kroz pojedine takozvane „navijačke grupe“ odvijaju najteži oblici kriminalnih aktivnosti – od dilovanja i rasturanje droge, reketiranja i ucena do najtežih oblika ubistava. Udruženje policije „Solidarnost“ prvo je strukovno udruženje policajaca osnovano od profesionalnih pripadnika MUP-a Srbije, radi ostvarivanja ciljeva u oblasti promocije policijske struke i policijske etike, zaštite policijske profesije, promovisanja rada na zaštiti i poštovanju građanskih i ljudskih prava, unapređenju policijske profesije i jačanju učešća policije u javnom životu Srbije.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Počele pripreme HK Beograd za MOL ligu