ice_hockey

HOKEJ NA LEDU
Kvalifikacije za ZOI 2014: Poraz od domaćina za kraj
 
Seniorska reprezentacija Srbije u hokeju na ledu poražena je od selekcije Hrvatske rezultatom 6:2 (3:0,2:2,1:0) u poslednjem kolu prvog kvalifikacionog turnira za Zimske olimpijske igre 2014. godine, koji se od 17. do 19. septembra igrao u Zagrebu.
Naša reprezentacija slabo je odigrala prvu trećinu u kojoj su domaći hokejaši stigli do velikih 3:0, pa je i pored solidne igre i rezultatskog egala u nastavku, zaostatak iz prve deonice bio nenadoknadiv.
Golove za reprezentaciju Srbije postigli su Nemanja Vučurević i Robert Sabadoš, dok su za domaću selekciju strelaci bili Trstenjak (dva), Lazić, Šijan, Čunko i Brencun.
U utakmici koja je prethodila ovom meču reprezentacija Meksika ubedljivo je savladala Izrael rezultatom 7:2 i tako osvojila drugo mesto na turniru, ispred selekcije Srbije.
Domaća reprezentacija Hrvatske je pobedama protiv Meksika, Izraela i Srbije izborila plasman u drugu rundu kvalifikacija, na turnir koji će se od 8-11. novembra 2012. godine igrati u Budimpešti. Pored Hrvatske i domaćina Mađarske, na tom turniru učestvovaće i selekcije Holandije i Litvanije.
Povezana vest:  Odbijene žalbe na suspenzije zbog dopinga bugarskim dizačima tegova