sss_i_mos (1)

Aleksandar Šoštar ugostio Alisu Marić u SSS

 

Alisa Marić novi ministar omladine i sporta Srbije i Aleksandar Šoštar predsednik Sportskog saveza Srbije održali su prvi radni sastanak u prostorijama SS Srbije u Makedonskoj ulici..

Sa ministrom Alisom Marić bili su državni sekretar za sport Predrag Peruničić i pomoćnik za sektor sporta Dragan Atanasov kao i drugi saradnici. Sastanku su pristvovali i najbliži saradnici Aleksandra Šoštara potpredsednici Sportskog saveza Srbije Velizar Đerić i Dušan Dimitrijević i generalni sekretar dr Dane Korica.

Alisa Marić je posle sastanka u obraćanju velikom broju predstavnika medija, istakla:

Povezana vest:  RAGBI 13, Zvezda dočekuje Taš, lider gostuje u Nišu

– Sprotski savez Srbije je dragoceni saradnik Minastrastv omladine i sporta Srbije, jer predstavlja vipe od sto opštinskih saveza i organizacija kao i sve granske sportske saveze u Srbiji i bilo je normalno da pre serije posete granskim sportskim savezima dođemo u njihovu matičnu kuću i dobijemo sve neophodne informacije. Razgovarali smo o onome što je Sportski savez Srbije  u minulom periodu veoma dobro uradio a to je praćenje rada sportskih saveza, prikupljanje godišnjih programa i planova i kategorizacije sportova i sportista,  ali im je mnogo pomogao i u stručnom i savetodavnom planu, posebno u periodu kada je bilo neophodno prilagoditi pravne akte sportskih oprganizacija  novom Zakonu o sportu. Dobru saradnju ćemo nastaviti i u idućoj godini za koju smo već dobili planove i programe.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Svetsko prvenstvo U20: Počele pripreme za Logronjo, u sredu prvi test protiv Hrvatske

Aleksandar Šoštar je naglasio da je Sportski savez Srbije izuzetno dobro sarađivao sa Minstarstvom omladine i sporta Srbije:

– Ovo jeste prvi zvanični radni sastanak, ali smo bili u kontaktu svakodnevno i do sada jer programi u sportu teku, i rešavali smo sva pitanja u hodu na obostrano zadovoljstvo.  Nas Zakon o sportu prepoznaje kao nevladinu organizaciju koja je spona između države i sporta, iako mislim da je sport ne treba deliti na vladin i nevladin sektor. Sportski savez Srbije je u prošloj godini u saradnji sa granskim sportskim savezima i ostalim organizacijama izuzetno uspešno završio odgovoran posao preregistracije, ali nas očekuju novi ne manje važni zadaci, pre svega iz dela primene nekih odredbi Zakona o sportu u praksi,  u čemu očekujemo i podršku Minstarstva omladine i sporta Srbije. Srpski sport počiva na tri oslonca – Minstarstvu omladine i sporta Srbije, Olimpijskom komitetu Srbije i Sportskom savezu Srbije i svima nam je i ubuduće  obaveza da zajedničkim snagama radimo za dobrit srpskog sporta.

Povezana vest:  OPEL UZ REPREZENTATIVCE SRBIJE U 58.MEĐUNARODNOJ BICIKLISTIČKOJ TRCI KROZ SRBIJU

sss_i_mos (2)