MIOKOVIC_PRED_METAMA

STRELIČARSTVO
Mioković objedinio titule  kompaund stilom na Prvenstvu Srbije
 
Danilo Mioković, streličar Pančeva, objedinio je ove godine šampionske titule kompaund stilom (lukovi sa točkićima, složeni lukovi)  pošto je pobedio i na Prvenstvu Srbije na otvorenom ( sa raspucavanjem) na terenima kluba Košutnjak u Beogradu. Mioković je titulu u dvorani (treću za redom) osvojio u martu takođe u Beogradu u sali „Bg sportskog centra Kovilovo“.
Srebrna medalja u seniorskoj konkurenciji pripala je Branislavu Jevtiću iz BSK a bronzana Slavoljubu Iliću (Arena br 1, Beograd). Prošle godine šampion je bio Ljubiša Urošević iz Kalemegdana.
Sjajan rezultat od 652 kruga ostvarila je seniorka Romana Caran (NS 2002). Najbolji junior bio je Akoš Varga (Kastl arčeri, Temerin) sa 651 krugom, dok je najuspešnija juniorka bila Marija Ljubinković (BSK) sa 608 krugova.
Najpreciznija starija pionirka bila je Beatriks Bartok (Kastl arčeri) a stariji pionir Roland Klajner (Kstl arčeri). Mlađi pionir Odiseja iz Obrenovca Luka Matić bio je najbolji u svoj konkurenciji.
U gađanju golim lukom, tri najbolja seniora bila su Goran Vujković (Artemis, Subotica), Žarko Stojović i Miloš Vukić (Košutnjak, Beograd).
Ružica Karahasan iz Pravog puta (Zemun) bila je najbolja seniorka, dok su u juniorskim kategorijama dominirali Mina Šibalić (Pravi put) i Zoltan Čanji (Kastl arčeri).
Šampionat je otvorio predsednik Streličarskog saveza Srbije  Borislav Krstić. Prvog dana kompaun stilom i golim lukovima učestvovalo je 38 streličara. U nedelju 23. septembra gađaće 68 takmičara i takmičarki olimpik stilom. Prijavljena su za oba dana 104 učesnika iz 14 klubova.
Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Hiršerov ponovo najbolji u slalomu