sah

ŠAH
Prvi bod Crvene zvezde u Valjevu
 
Crvena zvezda je osvojila prvi bod na ekipnom državnom prvenstvu u Valjevu igrajući u petak protiv Radničkog iz Kragujevca nerešeno 3:3.
Veteran Bora Ivkov je poražen od ukrajinskog velemajstora Zahara Jefimenka, pa su ceo poen koji su osvojili Stefan Đurić i Saša Veličković, uz remije Gorana Čabrila i Gorana M. Todorovića, bili dovoljni za 3:3 i prvi osvojeni bod.
Seriju neuspeha prekinuo je domaćin VS SK „Sveti Nikolaj“, koji je sa 5:1 savladao Romantičare, pa će Beograđani teško izbeći poslednje mesto i seobu u niži rang takmičenja.
Ostali rezultati šestog kola: Niš-Lasta 3:3, Metalac Takovo-Spartak 5:1, Jugović-Novosadski ŠK 2:4. Slobodan je bio kragujevački Vodovod.
Vodi Novosadski ŠK sa 18 meč bodova, ispred Vodovoda (-1) sa 12, Jugovića (-1) i Laste (-1) sa po 10, te Metalca (-1) i Niša sa po 8 meč bodova.
Na ženskom šamiponatu branilac titule BAS je još jednom „na mišiće“ dobio meč. Ovoga puta Zlatar iz Nove Varoši sa 2,5:1,5 – jedini poen osvojila je Irina Čoluškina, dok su Nataša Bojković, Anđelija Stojanović i Ljilja Drljević remizirale.
U derbiju šestog kola, Jugović iz Kaća i Jelica iz Goračića igrali su 2:2 – po ceo poen osvojile su Alina Kašlinskaja za Jugović, a Marija Rakić za Jelicu, dok su partije Maksimović-Marić i Mladenović-Đukić okončane borbenim remijima.
Ostali rezultati šestog kola: Novosadski ŠK-Radnički 1:3, Rad-Šahmatni kružok 3,5:0,5, Rudar-Nestor 3,5:0,5. Slobodan je bio Požarevački ŠK.
Na tabeli vodi BAS sa 16 meč bodova, ispred Jelice (-1) sa 13, Rudara (-1) sa 11, Rada (-1) sa 10 i Jugovića sa 9 meč bodova.
Sedmo kolo se od 16.00 sati igra u „Grand hotelu“, a šampionat se završava 27. septembra mečevima 11. kola. Igra se po jednokružnom Bergerovom sistemu, svako sa svakim.
Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Kanađanin Gaj pobednik spusta u Kvitfjelu