IMG_4904

Ministarka omladine i sporta Alisa Marić za jednake šanse i jasnu perspektivu za mlade
 
Ministarka omladine i sporta Alisa Marić, učesnica konferencije ministara zaduženih za mlade zemalja članica Saveta Evrope u Sankt Peterburgu, istakla je da je omladinska politika važan segment rada Ministarstva i da mladima Srbije i čitave Evrope treba stvoriti jednake šanse i jasnu perspektivu.
Zaključke dvodnevne konferencije Marić je ocenila „dragocenim“ i poručila da će ih resorno ministrastvo primenjivati u budućem radu.
-Mladi su posebno važan deo naše populacije i zato je bilo više nego korisno čuti kako njihove probleme rešavaju razvijene zemlje. Mnoga rešenja ćemo primeniti u Srbiji. Ministarstvo već aktivno pomaže mladima i nedavno smo stavili na raspolaganje 14 miliona dinara za realizaciju projekata podrške mladima – rekla je Marić, a u saopštenju prenosi Ministrastvo omladine i sporta.
1_(3) 
Ministri i predstavnici institucija za mlade 47 zemalja članica Saveta Evrope okupljaju se na redovnim ministarskim konferencijama u cilju utvrđivanja daljih pravaca delovanja i zajedničkih aktivnosti u oblasti omladinske politike.
Na konferenciji koja se danas završava u Sankt Peterburgu očekuje se i usvajanje evropske strategije „Pristup mladih ljudi pravima: razvoj inovativnih omladinskih politika u Evropi?, čime bi se pokazala odlučnost čitave Evrope da se uhvati u koštac sa problemima mladih ljudi, ali i da se u punoj meri iskoristi potencijal mladih za dalji razvoj.
Tokom konferencije, precizirano je u saopštenju, predstavnici Ministarstva održali su bilateralne sastanke sa delegacijama Rusije, Azerbejdžana, Slovačke, Portugala, Grčke, Turske, Bosne i Hercegovine.
Konferenciji prisustvovuju visoki predstavnici Saveta Evrope: zamenik generalnog sekretara Gabriela Bataini Dragoni, direktor Generalnog direktorata za demokratiju Snežana Samardžić Marković, predsedavajući Parlamentarne skupštine Žan-Klod Minjon, kao i predstavnici Evropske komisije, Ujedinjenih nacija, Svetske banke…
Povezana vest:  Beograd 96 zauzeo drugo mesto na Kup Federacija u bejzbolu