lindyi_von_kristalni_globusi

ALPSKO SKIJANJE
Von od FIS-a traži da joj dopusti trkanje s muškarcima
 
Američka skijašica Lindzi Von poslala je službeni zahtev Međunarodnoj skijaškoj organizaciji (FIS) u kojem traži da joj se dozvoli da učestvuje u muškoj trci spusta u Kanadi.
Četvostruka osvajačica Velikog kristalnog globusa pisala je direktoru muških trka, Ginteru Hujari, da joj dopusti sudelovanje u Lake Louiseu (Alberta), gde se održava prva brza trka sezone za muškarce. Istovremeno se devojke takmiče u Sjedinjenim Američkim Državama, tačnije u Aspenu (Colorado).
-Razgovarali smo o tome, ali odluku još nismo doneli. Odbor FIS-a doneće odluku na sledećem zasedanju početkom idućeg meseca – rekao je direktor ženskih trka Svjetskog kupa Atle Skardal.
-Moramo proći kroz pravilnik takmičenja i videti da li je moguće tako nešto organizovati bez kršenja pravila. Trenutno je najveći problem u tome što bi Von vozila na stazi na kojoj će devojke imati svoju trku sedam dana nakon muškaraca. To prema pravilima nije dozvoljeno, jer bi to značilo da će Von imati prednost u odnosu na ostale devojke s obzirom da je isprobala stazu – rekao je Skardal.
Stručnjaci veruju da će, ukoliko nastupi, Von za najbržim muškarcem zaostati maksimalno pet sekundi.
Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Kontinental kup: Partizanove nade u drugu fazu potonule u poslednjoj trećini