mimnistarka_otvaranje

Ministarka Alisa Marić otvorila 10. Dečiji sajam

 

Manifestacija Dečiji sajam, koja se održava dva puta godišnje, u aprilu i oktobru, nalazi se u sistemu finansiranja Ministarstva omladine i sporta  kontinuirano od 2007. godine. Ovogodišnji 10. Dečiji sajam otvorila je ministarka omladine i sporta u Vladi Republike Srbije, prof. dr Alisa Marić, koja je tom prilikom rekla:

„Draga deco i roditelji, uvaženi organizatori Dečijeg sajma, pozdravljam vas u ime Ministarstva omladine i sporta koje, kao pokrovitelj, već pet godina podržava ovu lepu manifestaciju. Kao bivša sportistkinja, odgovorno mogu da kažem da se upućivanjem dece na bavljenje sportom od najranijeg detinjstva stvara zdrava populacija. To predstavlja i izvanrednu osnovu za formiranje novih sportskih asova.

Povezana vest:  Medvedev ponovo kritikovao sportske zvaničnike

Dečiji sajam, kroz promotivne aktivnosti na sportskom terenu i edukativna predavanja za roditelje, pomaže deci da pravilno rastu. Sport treba da je dostupan svima i zato ćemo posebnu pažnju posvetiti tome da se svoj deci stvori mogućnost da se njime bave.To predstavlja jedan od prioriteta strategije razvoja sporta i omladinske politike ministarstva na čijem sam čelu. Zato me veoma raduje podatak da je poslednji Dečiji sajam posetilo preko 35 000 posetilaca, od toga 30% dece,  koja su bila uključena u 26 sati programa na sportskom terenu i 27 sati programa na bini. Prisustvo naših vrhunskih sportista na prethodnim sajmovima, među njima Vlade Divca, Saše Đorđevića, Milorada Čavića, Andrije Prlainovića, Milice Mandić, vidim kao potvrdu plemenitoj ideji i misiji manifestacije.

Povezana vest:  PARAGLAJDING, Tamara Kostić na korak do vrha

U prilog značaju održavanja Dečijeg sajma ide i činjenica da su ovde tradicionalno prisutne i krovne organizacije Sportski savez Srbije i Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, koji, kao izlagači, na svojim štandovima promovišu aktivnosti vezane za sport dece i mladih.

Hvala na pažnji, želim vam dobru zabavu kroz bavljenje sportom.“

Okupljene goste pozdravili su i olimpijska šampionka Milica Mandić i vicešampionka Ivana Maksimović, direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Stojan Jovanović, predstavnik Rebubličkog zavoda za sport Aco Gajović, kao i predstavnik Fonda „Bitka za bebe“.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, Novi Sad se plasirao među 16 ekipa na Svetskom prvenstvu

X Dečiji sajam se održava u Hali 3 Beogradskog Sajma od 12. do 14. oktobra 2012. godine.

ministarka_deca