prof_pajin.111jpg

STRELIČARSTVO
U Beogradu strele lete 35 leta
 
Streličarski savez Beograda obeležio je prigodnom svečanošću na terenima kluba Kušutnjak u rasadniku “Srbija šuma” u Ulici Pere Velimorovića 1 – a, lep jubilej, 35 godina od začetka streličarskog sporta u glavnom gradu.
Profesor dr Dušan Pajin 20. oktobra 1977. sa još nekoliko  entuzijasta, osnovao je klub Kalemegdan, iz koga su potekli današnji streličarski klubovi: BSK, obrenovački Odisej, Pančevo, Elit arčeri..
Uz priču i sećanje veterana streličarstva u Srbiji Dušana Pajina , na terenu su se okupili njegovi vršnjaci – pioniri ovog sporta i nove mlade generacije današnjih streličara iz klubova Košutnjak, Elit arčery, Odisej, Kalemegdan i Zemun. Evocirane su uspomena na  nekadašnje rezultate, druženja, putovanja, zgode i nezgode.
Dragan Svilanović, predsednik Streličarskog saveza Beograda i generalni sekretar Darinka Timotijević  uručili su profesoru Pajinu pehar, zahvalnicu i sat za njegov dosadašnji rad, a domaćin – SK Košutnjak je dobio zahvalnicu i sat za uspešnu promociju streličarskog sporta u Beogradu.
Povezana vest:  KUGLANJE, Sedmoro veličanstvenih u Štraubingu