FUDBALSKA-LOPTA

Učenici iz Čačka i okoline učestvuju u subotu na manifestaciji Coca-Cola kup
 
U okviru platforme »Aktivni za zdrav život«, Coca Cola sistem, Fudbalski savez Srbije, UNICEF i Specijalna Olimpijada organizovaće treći po redu Coca-Cola kup koji će se održati 27. oktobra u Čačku. U sportskoj hali „Mladost“ u Atenici, mešoviti timovi dečaka i devojčica iz osnovnih škola iz Čačka i okoline, kroz raznovrsne sportske igre uživaće u fudbalu i druženju, a manifestaciji će se pridružiti i Radovan Čurčić, v.d. bivšeg selektora fudbalske reprezentacije Srbije, Dušan Radonjić, poznata fudbalska legenda, Zoran Njeguš, aktuelni trener FK Borca iz Čačka i Marko Zoćević poznati fudbaler, koji će okupljenima pokazati svoje fudbalsko umeće.
»Kako bi se što više dece i mladih zainteresovalo za sport i rekreaciju, Coca-Cola Sistem u saradnji sa partnerima promoviše fizičku aktivnost i značaj usvajanja zdravih životnih navika kroz različite projekte, a Coca-Cola kup je jedan od njih. Pozivamo sve građane Čačka da u subotu dođu na Coca-Cola kup, pruže podršku sportu i fer pleju kako bi zajedničkim snagama motivisali decu i mlade da budu aktivni za zdrav život«, izjavila je Jovana Tufegdžić, predstavnica Coca-Cola Sistema.
Coca-Cola kup je do sada organizovan u Staroj Pazovi i Surdulici uz učešće više stotina osnovaca, priključenih programu »Moja škola – moj klub«, koji Coca-Cola Sistem realizuje u saradnji sa Fudbalskim savezom Srbije sa ciljem da osnovci dobiju svoje fudbalske klubove i da se na taj način što više učenika, koji se do sada nisu bavili sportom, uključi u sportske aktivnosti.
Povezana vest:  WDSF INTERNATIONAL BEO DANCE OPEN 2013, Članovi beogradskog Spina spremni za takmičenje