Mladi_su_akcija_NS_(1)

Borovčanin:Sport je najmoćnije oružje protiv ulice
 
Ministarstvo omladine i sporta, u saradnji sa lokalnim kancelarijama za mlade, širom Srbije realizuje projekat „Mladi su akcija“, u cilju promocije sporta kao zdravog načina života.
Takvoj akciji danas u Užicu prisustvovao je državni sekretar za omladinu Ministrstva sporta i omladine Nenad Borovčanin.
-Sport je najmoćnije oružje protiv ulice. Mladima nije mesto na ulici, već u sportskim salama i terenima, gde će preko sporta naučiti da se do ciljeva stiže poštenim radom i u fer borbi – poručio je mladima Užica Borovčanin.
On je prisustvovao javnom treningu na Gradskom trgu u Užicu, a priređen mu je i prijem kod gradonačelnika Saše Miloševića.
Posle razgovora s gradonačelnikom, Borovčanin je izjavio da je „zadatak lokalnih samouprava da pronađu način da sport učine dostupnim svakom detetu, koje mora imati jednake šanse sa ostalima“.
-Članarine koje roditelji moraju da plaćaju u lokalnim klubovima,često su osnovna prepreka da se njihove dete bavi sportom.Tu je presudna uloga lokalne samouprave, koja mora naći način da oni najsiromašniji budu oslobođheni plaćanja članarina u sportskim klubovima, kako bi sport u pravom smislu bio dostupan svima -poručio je Borovčanin.
On je najavio i da će od januara Ministarstvo za sport i omladinu raspisati konkurs za infrastrukturne projekte u sportu, kojim će biti definisani uslovi pod kojima će sve lokalne samouprave moći da konkurišu za pomoć u realizaciji svojih sportskih projekata.

 

Povezana vest:  Formirana Radna grupa za strategiju razvoja sporta do 2030.