Trece sportske igre dece sa invaliditetom

Održane Treće sportske igre dece sa invaliditetom
 
U organizaciji Udruženja Plava školjka i Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda održane su Treće sportske igre dece sa invaliditetom. Pod nazivom Hoću da se igram deca iz Novog Sada, Zrenjanina, Novog Bečeja, Tekije, Ćuprije, kao i članovi više udruženja Beograda, deca su ovim takmičenjem pokazala želju i potrebu da se druže i bave sportom jednako kao i svi njihovi vršnjaci.
Plava školjka je udruženje samohranih roditelja i porodica osoba sa invaliditetom, koje se bavi poboljšanjem uslova života osoba sa invaliditetom putem ostvarivanja kvalitetnije zdravstvene zaštite, omogućavanja školovanja, prevoza, pomoci oko rešavanja stambenih pitanja, promene pravilnika koji uskraćuje ili ograničava rehabilitacioni boravak u banjama i stacionarima, kao i dostizanje evropskih standarda u pravima osoba sa invaliditetom.
IDEA kao društveno odgovorna kompanija koja je veoma osetljiva na socijalni ambijent u kome posluje pomogla je decu donacijom kompletnog školskog pribora svim učesnicima Igara.
Sportske igre dece sa invaliditetom podržali su bivši poznati sportisti, kao i renomirana modna kreatorka Suzana Perić, koja se uvek rado odaziva ovakvim humanitarnim događajima.

 

Povezana vest:  ŠAH VESTI, Damljanović sam u vođstvu