1Milojevic,_Bicanin,_Stefanovic_i_trener_Medak_Marko
GIMNASTIKA
Deset medalja “Difovcima” u Bugarskoj
 
Mladi gimnastičari beogradskog kluba “Dif”  debitovali su na međunarodnoj sceni  na  turniru u Blagoevgradu u Bugarskoj u organizaciji GS Bugarske i kluba “Ljupčo Solački”. Osvojili su deset pojedinačnih medalja i pehar za treće mesto u ekipnoj konkurenciji kod dečaka.
Ovo je lep uspeh obzrom da su rivali “Difovcima” bili mladi gimnastičari najkvalitetnijih bugarskih klubova, kao i iz ekipa iz Grčke.
Kod dečaka, u kategoriji dva, ekipa Difa je osvojila treće mesto. Vežbali su Luka Milojević, Stefan Dimitrijević i Ignjat Bičanin. Luka Milivojević (uzrast od osam do deset godina, kategorija dva) je i najtrofejniji gimnastičar Difa pošto je osvojio, uz ekipnu bronzu, još jedno pojedinačno srebro i tri bronze.
U kategoriji tri (uzrast od  11 i 12 godina),  Nikola Aćimović osvojio je  dve bronzane medalje.
I devojčice su sjajno vežbale. Iva Barać (kategorija dva,  uzrast od osam i devet godina)  osvojila je srebro i bronzu,  a Darija Miljković u kategoriji tri, uzrast od 11 i 12 godina,  okitila se sa dva bronzana trofeja.
– Posle duže pauze, neki beogradski klub je sa gimnastičarima ovog uzrasta učestvovao na međunarodnom turniru, pa je ovo je za sve nas bilo divno iskustvo. Zahvaljujemo se domaćinima u Blagoevgradu na gostporimstvu i lepoj organizaciji –  rekao je trener Difa Marko Đedović.- Našim mladim gimnastičarima, upravo ovakvi turniri pomažu da vide gde su u međunarodnoj konkurenciji a svaka medalja im je podstrek da nastave još upornije da vežbaju.
Povezana vest:  BEJZBOL, FINALE PLAY OFF, Beogradu 96 još jedna pobeda do titule