Tina_Maze_2012
ALPSKO SKIJANJE
Maze pravila Von zbog zlostavljanja
 
Najbolja skijašica današnjice Amerikanka Lindzi Von našla se u centru mini-skandala nakon što je u subotu u švajcarskom Sent Moricu slavila i u četvrtoj brzinskoj trci sezone.
Von je nakon prolaska kroz ciljnu ravninu u trci superveleslaloma pogledala semafor, videla svoje ime ispred najveće konkurentice Slovenke Tine Maze i uzviknula „That’s fucking right“ (Tako jebeno treba)!
Maze, vodeća skijašica u ukupnom poretku, je ostala šokirana takvom proslavom Amerikanke, te je, misleći da su reči upućene njoj, zajedno sa svojom ekipom prijavila Von direktoru trka Svetskog kupa Atleu Skardalu.
-Na ponovljenim snimkama nismo uspeli pronaći ništa što je upućivalo na zlostavljanje slovenske skijašice, stoga je prigovor njene ekipe odbijen – rekao je Skardal nakon sastanka s prestavnicima dveju reprezentacija.
 Von, koja ne negira psovanje, je također bila prilično šokirana da se našla u središtu pažnju zbog nesportskih aktivnosti.
 -Oni misle da sam rekla nešto ružno Tini kada sam prošla kroz cilja, ali to nije istina. Boli me tako nešto. Nikada ne bih rekla išta ružno bilo kojoj sportistkinji u cilju. Zapravo mi je svejedno ko je druga, treća, četvrta ako sam ja prva – rekla je Von te objasnila svoju reakciju nakon preuzimanja vođstva.
-Psovala sam, nisam trebala, ali to nije bilo upućeno njoj. Borim se sa svojim telom i u ovu sam trku dala sve od sebe i spustila se „na glavu“. Bila sam srećna zbog pobede i zato sam tako reagovala – objasnila je Amerikanka.
Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Srpskim miksevima zlatne medalje u Rušama