Lindsey Vonn in action

Lindzi Von do januara van Svetskog kupa

Trener američkog ski-tima Aleks Hoeldmozer rekao je danas da će četvorostruka prvakinja sveta Lindzi Von odsustvovati iz Svetkog kupa sve do januara. 
-Ona ide kući u SAD da bi se oporavila od bolesti, koju je zakačila još prošlog meseca u Koloradu. Lindzi će propustiti ovonedeljne trke u Oreu, kao i trke u Semeringu, tako da će se verovatno pojaviti početkom godine na slalomu u Zagrebu – rekao je Hoeldmozer. 
On je kazao da tajmig povratka Vonove „zavisi od toga kako se ona oseća i koliko je spremna za trke u Svetskom kupu“, kao i da najbitnije da se Amerikanka vrati u punoj snazi. Von je krajem prošlog meseca na trkama u Lejk Luizu pobedila u oba spusta i jednom superveleslalomu, dok je još jednu pobedu u ovogodišnjem Svetkom kupu upisala u Senkt Moricu, takođe u brzinskoj disciplini. 
Ona je prethodnog vikenda na trkama u Francuskoj ostala bez bodova, pošto je u subotnjem spustu doživela pad u gornjem delu staze, kao i na nedeljnom veleslalomu u Kurševelu u prvoj trci. 
U generalnom plasamnu Svetskog kupa na prvom mestu suvereno vlada Tina Maze iz Slovenije sa 799 bodova, dok je Nemica Marija Hefl Riš drugoplasirana sa 468, a Katrin Cetel na trećem mestu sa 440 poena. Vonova je tek četvrta sa 414 bodova.

Povezana vest:  KUGLANJE VESTI