MOS_MEMORANDUM_1 

Potpisan memorandum o saradnji Srbije i BiH
 
Alisa Marić, ministar omladine i sporta Srbije i Sredoje Nović, ministar civilnih poslova BiH potpisali su „Memorandum o saradnji u oblasti sporta i omladinske politike“.
Prisustvovali su i državni sekretar Predrag Peruničić, pomoćnik ministra za omladinu Snežana Klašnja, pomoćnik ministra za sport Dragan Atanasov, a u delagaciji BiH su pored ministra Novića bili i njegovi pomoćnici Biljana Čamur i Suvad Džafić.
Ministar Alisa Marić je, zahvaljujući se na čestitkama koje su gosti iz BiH uputili za odličnu organizaciju i dobar plasman reprezentacije Srbije na EP u rukometu za žene, istakla veliki značaj regionalne saradnje:
– Regionalna saradnja je naročito bitna za mlade ljude i sportiste. Imamo Zakon o mladima i Zakon o sportu i dobro uređen sistem u ove dve oblasti,  ali je razmena iskustava uvek dobro došla – naglasila je Alisa Marić.
Sredoje Nović je podvukao da ovaj memorandum otvara novu stranicu saradnje između dve zemlje u oblasti omladine i sporta.
Ministarstvo omladine i sporta Srbije uspostavilo je intenzivnu saradnju sa Ministarstvom civilnih poslova Bosne i Hercegovine 2010.  što je dovelo do radnih poseta delegacija Beogradu i Sarajevu tokom 2011. i 2012. u cilju razmene znanja i iskustava iz ovih oblasti. Ujedno, potpisivanjem ovog značajnog dokumenta šalje se jasna poruka o postojanju dobre volje da se osnaži saradnja u dve veoma važne oblasti kako bi se mladima u regionu omogućio bolji život.
Povezana vest:  Karling ambasador Srbije