Kskopje_ekipe 

KUGLANJE
Zavarko pobedio u Skoplju
 
Vilmoš Zavarko, srpski reprezentativac, svetski rekorder, internacionalac u slovačkom šampionu Sport iz Podbrezove, pobedio je na „Memorijalu Gavrliski“ u Skoplju, turniru iz za svetsku rang listu oborivši rekord kuglane u hali „Boris Trajkovski“ sa 671 čunj!
Drugo mesto pripalo je kapitenu srpske reprezentacije, šampiona sveta Jovanu Ćaliću (Sport)  sa 664 čunja, dok je najprijatnije iznenađanje treće mesto juniorskog reprezentativca Srbije, prvotimca Crvene zvezde Igora Kovačića sa 624 čunja.
Četvrti je bio Milan Tomka (Slovačka, Sport) sa 621 čunjem, a peti Dimitar Dimitrovski, makedonski reprezentativac iz Makpetrola sa 617 čunjeva. Šesto mesto osvojio je srpski reprezentativac, član  šampion Beograda „Poštanske štedionice“ Daniel Tepša sa  603 lunja i ova šestorica igrača jedina su preskočila granicu od 600 „drva“.
– Ovo je peti turnir za rang listu FIK NBC koji je ove godine osvojio Zavarko – u Vrbasu, Podbrezovoj, Ricingu, Vinernojštatu i Skoplju – kaže selektor srpske reprezentacije i trener Sporta Miloš Ponjavić. – Na tri turnira je bio drugi u Segedinu, Varaždinu i Zalaegersegu,  i ubedljivo je broj jedan na svetskoj rang listi tako da je iza njega zaista fantastična sezona.
U ekipnoj konkurenciji slavio je Sport sa  3.704 čunja ispred Makpetrola, koji je bio i sjajan organizator i domaćin turnira, sa 3.413, Crvene zvezde BN Bos sa 3.337 i Borca iz Banja Luke sa 3.332 čunjeva.
Povezana vest:  KUGLANJE, Svi srpski tandemi ispali, titule Hrvaticama i Mađarima