sah

ŠAH VESTI

Novi Sad se plasirao među 16 ekipa na Svetskom prvenstvu

 

Olimpijska šahovska reprezentacija Srbije, koja nastupa pod imenom Novog Sada, večerašnjom pobedom od 3:1 protiv Kaira plasirala se među 16 ekipa na Svetskom prvenstvu gradova u Al Ainu, u Ujedinjem Arapskim Emiratima. Po ceo poen osvojili su velemajstori Ivan Ivanišević na prvoj i Miloš Perunović na trećoj tabli, dok su remizirali Robert Markuš na drugoj i Nikola Sedlak na četvrtoj ploči.

Povezana vest:  RAGBI 13, ZVEZDA I PARTIZAN ZA PRVAKA BALKANA!

Prvo mesto u F grupi osvojio je holandski Hugeven, za koji igra i Ivan Sokolov (BiH), sa pet meč bodova i 8,5 poena, ispred Novog Sada sa 4 (7), kineskog Wu Xi sa 2 (5,5) i Kaira sa skorom 1 (3).

Prva tri dana 26 ekipa nadmetalo se u šest grupa, a sutra (18.00) na programu su mečevi osmine finala. Četvrtfinale igra se u sredu, polufinale u četvrtak, a finalni meč u petak, 28. decembra.

Povezana vest:  ŠAH EP RIJEKA, Kovačević, Markuš i Vučković u vrhu

Od ekipa iz bivše SFRJ takmiči se još slovenački Ptuj, u B grupi, koji se, sa ruskim Saratovom, takođe plasirao među 16 najboljih ekipa na Svetskom prvenstvu u Al Ainu. Za Ptuj igra olimpijska reprezentacija Slovenije (Lenić, Beljavski, Borisek, Škoberne).