najbolji_novogodisnji_turnir_BSP_2012

KUGLANJE
Filipovićeva i Kordovanović najbolji
 
Slađana Filipović i Dragan Kordovanović osvojili su prva mesta na „Novogodišnjem turnir“ koji je uspešno organizovan na kuglani BSP u Pančevu.
Filipovićeva je ušla kao druga u finale tri najbolje igračice sa rezultatom od 243 čunja u 60 hitaca, da bi u finalu igrala odlično dodatnih 30 hitaca (111) i osvojila zlatnu medalju. Tanja Kranjčec, koja je sa 238 „drva“ ušla u razigravanje kao treća, oborila je 100 čunjeva i osvojila drugo mesto, dok je bronza pripala vodećoj posle kvalifikacija (244) Jeleni Durković koja je srušila 99 čunjeva. Učestvovalo je sedam kuglašica.
Dragan Kordovanović je sa 267 čunjeva u kvalifikacijama ušao kao treći u finale ali je u dodatnih 30 hitaca imao 131 čunj i za „drvo“ pretekao Aleksandra Gigića, najboljeg posle kvalifikacija sa 271 čunj. Gigić je oborio 130 čunjeva u finalu. Treće mesto pripalo je Darku Krstiću, koji je finale završio sa109 čunjeva, a u kvalifikacijama je imao drugi rezultat sa 269 čunjeva. Kordovanović je prošle godine bio treći. Igralo je 29 kuglaša.
Takmičenju je prisustvovao predsednik KS Srbije Uroš Dragojlović, a medalje su uručili Vojko Pavlović generalni sekretar KS Srbije, koji je ove godine proglašen za najboljeg generalnog sekretara granskih saveza u izboru Sportskog saveza Srbije i Zavoda za sport i medicinu sporta Srbije i Pavle Marković, vlasnik kuglane BSP i velika mecena kuglaškog sporta u Pančevu.
Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Bled ne dolazi u Beograd