Dario_Cologna
NORDIJSKO TRČANJE
Kolonja preuzeo vođstvo u „Tur de skiju“
 
Švajcarac Dario Kolonja preuzeo je danas vođstvo u „Tur de skiju“, pošto je u pretposlednjoj etapi na cilj stigao kao 11.
 Pobednik masovnog starta na 15 kilometara klasičnim stilom je Kazahstanac Aleksej Poltoranin koji je u sprinterskom finišu ostvario rezultat od 39:01,5 minuta.
 Drugi je bio Kanađanin Len Valjas sa svega 0,01 sekundom zaostatka, a treće mesto pripalo je njegovom zemljaku Aleksu Harviju, sa 0,4 sekunde zakašnjenja za pobednikom.
 Norvežanin Nortug je u današnjoj etapi bio tek 28, tako da će eventualni povratak na prvo mesto pokušati da ostvari na pretposlednjoj etapi – usponu u Val di Fjameu koja je na programu u nedelju.
 U konkurenciji žena, Poljakinja Justina Kovalčik je dominirala i u trci na deset kilometara i tako zabeležila četvrtu pobedu.
 Kovalčik je u cilj ušla u vremenu 28:12,9 minuta, ostavivši iza sebe na 33,2 sekunde Norvežanku Kristin Stermer Steiru, a Finkinju Kristu Lahtenmaki na 38,5 sekundi.
 U generalnom plasmanu, Kovalčik vodi sa 2:08 minuta prednosti u odnosu na Norvežanku Terezu Johaug, dok je Steira u zakasnjenju od 2:17 minuta.
 
Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Srbiji tri od četiri zlata na kraju turnira u Rušama