nevena_ignajtovic

SKIJANJE

Božić: Naši uslovi „fića“ u odnosu na hrvatski „ferari“

 

Generalni sekretar Skijaškog saveza Srbije Milan Božić ocenio je danas da su uslovi naših skijaša kao „fića“ u odnosu na hrvatski „ferari“.

-Primera radi, program naše najbolje skijašice Nevene Ignjatović vredan je oko 70.000 evra, dok se za jednog od najboljih skijaša sveta Ivicu Kosteliću obezbeđuje po sezoni oko 500,000 evra – rekao je Božić na konferenciji za novinare u sedištu SSS.

On je ovim poređenjem ilustrovao skromni fond kojim naš Savez raspolaže, što je po njegovom mišljenju, ograničavajući faktor za više domete naših skijaša na međunarodnoj sceni.

Povezana vest:  NHL, Roloson debitovao za Tampu, odbranio 34 udarca i izludeo Ovečkina

-Nevena ima recimo, osam pari skija , dok Ivica ima 48 – rekao je Božić i naglasio da je skijanje kod nas „gurnuto u stranu“. „

Predsednik Upravnog odbora SSS Dragor Stojanović istakao je da su sredstva koja su ove godine obezbeđena za naše skijanje „na istom nivou kao i prošle godine“.

-Predsednik Saveza Emir Kusturca čini sve da naše skijanje podigne na viši nivo. Ipak, sredstva odvojena za skijanje ista su kao i prošle godine, mada smo dobili obećanja da će naredne godine biti povećana – rekao je Stojanović, na konferecniji za novinare posvećenoj učešću naše reprezentacije na predstojećimn prvenstvimna sveta.

Povezana vest:  KUGLANJE, Nikola Popović u timu Poštanske štedionice, junior Igor Kovačić u Crvenoj Zvezdi BN Bos

Prva skijašica Srbije Nevena Ignjatović istakla je da je ove sezone i pored finansijskog ograničavajućeg faktora, uspela da se plasira na 74. mesto u svetu.

-Ove sezone sam vozila dosta jake trke, i na svakoj sam bila među prvih 30. – rekla je Ignjatović koja će predvoditi našu reprezentaicju na prvenstvu sveta u Šladmingu, od 4. do 16. februara.

Ona je dodala da se nada da će do kraja sezone uspeti da se plasira među 30 na svetskoj listi.

Naša najbolja snouborderka Nina Micić istakla je da će u predstojećim trkama pokušati da se plasira među 32, kako bi ostvarila normu za Zimske olimpijske igre u Sočiju.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Gergl najbrža u Altenmarktu

-Do sada sam vozila na tri Svetska kupa, a tri sam propustila. Nadam se da ću se u ovij predolimpijsklij godini kvalifikovati za Igre u Sočiju – rekla je naša jedina osvajačica medalje na međunarodnoj sceni – na Evropskom olimpijskom festivalu mladih.

Inače, pored prvenstva sveta u Šladmingu, naš tim imaće predstavnike i na Evropskom festivalu mladih u Brašovu u februaru – Marko Stevović, kao i na šampionatu sveta u nordijskom skijanju u Val di Fjameu – Belmu Šmrković