maja djukic radnicki ns

KUGLANJE
Maja Đukić i Jovan Kerečki prvaci Srbije

Junorska reprezentativka Srbije Maja Đukić (Radnički Novi Sad) i prvotimac Crvene zvezde BN Bos Jovan Kerečki osvojili su šampionske titule na Prvenstvima Srbije u sprintu.
Đukićeva je u finalu na kuglani na Banjici u Beogradu sa 2:0 u setovima (103:96 i 87:77) savladala Sabinu Šokac (Pionir, Subotica) i osvojila titulu. U borbi za treće mesto Marina Jokić (EDB) je pobedila Mirjanu Savić (NS 1932). U setovima je bilo 1:1 pa su odlučile „zlatne kugle“ gde je Jokićeva bila uspešnija 17:16.
U polufinalu, Sabina Šokac je savladala Savićevu (1:1 u setovima i 21:14 u „zlatnim kuglama“) dok je Đukićeva, posle dve serije od po tri „zlatne kugle“ bila uspešnija od Jokićeva (1:1, 19:19, 19:18).
Kerečki je na kuglani u Vrbasu do titule došao pobedom u finalu protiv Nebojše Matijevića (Jadran, Golubinci) sa 2:0 (93:67, 98:86). Treće mesto pripalo je Zdravku Kresoviću (Vojvodina) posle „zlatnih kugli“ u meču sa Ljubisavom Perišićem (Trstenik PPT). U setovima je bilo 1:1, u dodatne tri kugle Kresović je bio smireniji (23:19) i okitio se bronzom.
Kerečki je u polufinalu sa 2:0 eliminisao Perišića, dok je Matijević posle 1:1 sa 24:20 u tri dodatne kugle eliminisao Kresovića.
Sabina Šokac i Zdravko Kresović su došli na Šampionat Srbije kao rezerve posle otkaza plasiranih kuglašica i kuglaša i osvojili su medalje.
Na prošlom Šampionatu Srbije titule su osvojili Dragoljub Suzić (Rudar, Kostolac) i Hermina Lukač (Jedinstvo, Novi Bečej).

Povezana vest:  Udovičić: Sada je vreme za primedbe