Lindsey Vonn Audi FIS World Cup

ALPSKO SKIJANJE
Von zadobila i prelom potkolenice

Američki skijaški tim potvrdio je večeras da je Lindzi Von pokidala ukrštene ligamente kolena, ali i da je zadobila prelom potkolenice prilikom teškog pada u vožnji superveleslaloma na prvenstvu sveta u Šladmingu.
Ranije danas predsednik Austrijske skijaške federacije Peter Šreksnadel rekao je da su lekari utvrdili samo težu povredu kolena.
-Sezona za Vonovu je izgubljena i ona će biti operisana. Ipak očekujemo da se vrati trkama Svetskog kupa u sezoni 2013/14. i na Olimpijskim igrama 2014. u Sočiju – saopštio je američki skijaški tim.
Von je danas pala na prvom takmičenju svetskog prvenstva i teško se povredila, pa je helikopterom prebačena u bolnicu. Trka je nastavljena nakon pada američke skijašice, ali uz odustajanje još dve favoritkinje, Nemice Marije Hefl-Riš i Austrijanke Ane Feninger.
Pad i povreda Vonove zasenili su trijumf Slovenke Tine Maze koja je trijumfovala u superveleslalomu rezultatom 1:35,39 minuta osvojivši četvrtu medalju na svetskim prvenstvima, drugu zlatnu.
Srebro je pripalo Švajcarkinji Lari Gut sa 38 stotinki zaostatka, dok je bronzana Amerikanka Džulija Mankuzo zaostala 52 stotinke iza pobednice.

Povezana vest:  BADMINTON , U Staparu održana promocija olimpijskog sporta