eyowf 2013 brasov

Sportisti Srbije otputovali u Brašov na Zimski Evropski olimpijski festival mladih

Petočlani Tim Srbije otputovao je sinoć u Brašov gde će se od 17. do 22. februara takmičiti na XI Zimskom Evropskom olimpijskom festivalu mladih (EYOWF). Našu zemlju će u Rumuniji predstavljati: Strahinja Stanišić, Viktor Raković, Marko Stevović, Vanja Starčević (alpsko skijanje) i Dženis Avdić (biatlon). Snouborder Luka Radivojević je zbog povrede morao u poslednji čas da odustane od ovog takmičenja.
Pre njih put Rumunije su otišli Šef Misije Nikola Kuljača i Pres ataše Ksenija Maoduš, dok je Sekretar Misije Mikio Fukuda otputovao zajedno sa sportistima.
Mladi sportisti će se u Brašovu takmičiti u 8 sportova koji se nalaze i na programu Zimskih olimpijskih igara: biatlon, snoubord, alpsko skijanje, kros kantri, umetničko klizanje, brzo klizanje,skijaški skokovi i hokej na ledu.
Na XI EYOWF-u će nastupiti 900 takmičara, od toga 182 u alpskom skijanju, 147 u biatlonu, 162 u kros kantriju, 86 u ski skokovima, 91 u snoubordu, 50 u umetničkom klizanju, 62 u brzom klizanju i 120 u hokeju na ledu.
Evropski olimpijski festival mladih (EYOF) prvi put je organizovan 1991. godine na inicijativu Žaka Roga, tadašnjeg predsednika EOK-a, a sadašnjeg predsednika MOK-a. Letnji i zimski EYOF čine jedinstven ciklus koji se održava svake neparne godine.

Povezana vest:  Sutra ŠAHOVSKA SIMULTANKA NA 1000 TABLI u centru grada, na Kalemegdanu i Tašmajdanu