predrag perunicic jan 2013
Peruničić u poseti Preševu, Bujanovcu i Medveđi
 
Delegacija ministarstva omladine i sporta na čelu sa državnim sekretarom za sport Predragom Peruničićem posetila je danas opštinu Preševo, koja je uključena u projekat „Sport u škole“, čiji je cilj povratak dece u školske sale.
-Školski sport je izuetno važan, želja nam je da se deca vrate u školske sale i zbog toga predstavnici ministarstva obilaze škole po Srbiji, da bismo utvrdili šta je najpotrebnije. Ovo je godina kada se pravi nova strategija razvoja sporta, pa ministarstvo nastoji da sagleda šta lokalne zajendice vide kao najveći problem i kako bi se što bolje sprovodile sportske aktivnosti – rekao je Peruničić novinarima posle sastanka sa predsednikom opštine Preševo Ragmijem Mustafom.
Mustafa je naglasio da je zadovoljan što je opština Preševo, koja je najmlađa po stanovnistvu izabrana za ovaj projekat.
-Izvodićemo projekte koji su za dobrobit i dece i nastavnog kadra i sporta u Preševu – naglasio je Mustafa. U toku dana delegacija ministarstva posetila je i kancelariju Službe koordinacionog tela i obišla tri škole na tom području.
Posle toga sledi poseta Bujanovcu, sastanak sa predsednikom opštine Nagipom Arifijem i obilazak tri tamošnje škole i Sportskog centra Mladost, a za sutra je zakazan odlazak u Medveđu, sastanak sa predsednikom opštine Slobodanom Draškovićem i obilazak škole u tom mestu.
Akcija „Sport u škole“ obuhvata osnovce nižih razreda osnovne škole, a u okviru koga će škole dobiti rekvizite i stučne profesore iz svojih sredina. U prvoj fazi programa u akciju će biti uključueno 25 mesta širom Srbije.
Povezana vest:  Prvenstvo Beograda: „Dupla kruna“ za Anju Knežević