para stoje  jacimovic korica sostar golubovic  sede micovic mitrovic i dragic

Šoštar primio srpske paraolimpijce

Aleksandar Šoštar, predsednik Sportskog saveza Srbije sa saradnicima primio je srpske paralompijce, osvjače medalja na Paraolimpijskim igrama u Londonu prošle godine Tanju Dragić (zlato u bacanju koplja), Željka Dimitrijevića (zlato u bacanju čunja) i Draženka Mitrovića (srebro u bacanju diska) kao i rukovdostvo Paraolimpijskog komiteta Srbije predsednika Zorana Mićovića, potpredsednika i selektora atlestkog paraolmpijskog tima Vlastimira Golubovića i generalnog sekretera Bojana Jaćimovića.
– Čestitam vam, još jednom, na velikim uspesima na POI u Londonu – istakao je Aleksandar Šoštar u pozdravnoj reči.- Sportski savez Srbije je kuća svih srpskih sportista i naša su vrata svima uvek širom otvorena. Nadamo se da će biti još prilika za ovakva druženja i čestitanja.
Zoran Mićović se zahvalio na podršci Sportskom savezu Srbije istkavši:
– Svaki srpski paraolimpijac ali i sportsta – invalid je već pobednik i zbog toga što je nadjačao bolest i hendikop i bavi se sportom. Sve što su, potom, uz veliki trud i zalaganje, postigli na sportskom polju je još jedna velika pobeda. Veliki udeo u ovim uspesima ima i država, posebno Ministarstvo omladine i sporta Srbije koje pomaže naše programe, ali i kvalitetan stručni tim predvođen selektorom Vlastimirom Golubovićem.
Vlastimir Golubović, koji je vodio paraolimpijski atletski tim u Londonu je posebno naglasio:
– Sa predsednikom Šoštarom srpski paraolimpijci imaju decenijsku dobru saradnju još dok je bio direktor Uprave za sport. Tada je mnogo pomogao našim sportistima. Sada je uz nas i Sportski savez Srbije na čemu se još jednom zahvaljujem u ime svih sportista – invalida.
Dr Dane Korica generalni sekretar SS Srbije, koji je uručio i darove dragim gostima, između ostalog i dukseve sa imenima, je podvukao:
– Sportski savez Srbije je vrednovao uspehe parolimpijaca i svi će oni biti dobitnci „Majske nagrada“, najvećeg sportskog priznanja u Srbiji. Obradovali su na izuzetnim uspesima u Londnu i zaslužili su i naše priznanje.
Srpski paraolimpijci su na OI u Lonodnu osvojili pet medalja dve zlatne atletičari Tanja Dragić i Željko Dimitrijević i tri srebren atletičar Draženko Mitrović i stonoteniseri Borislsva Perić Ranković i Zlatko Kesler.

Povezana vest:  Održan žreb za SP u ragbiju 13