ice hockey

HOKEJ NA LEDU
Srbija bolja od Rumunije pred početak prvenstva

Mlada reprezentacija Srbije uzrasta do 18 godina u hokeju na ledu pobedila je selekciju Rumunije istog uzrasta rezultatom 4:3 (1:1, 2:0, 1:2) u poslednjem pripremnom meču pred početak Svetskog prvenstva divizije II, grupe B, koje u subotu, 9. marta počinje u Beogradu.
Dva gola za reprezentaciju Srbije postigao je Andrej Cvik, dok su se u strelce upisali i Siniša Pajić i Uglješa Novaković. Za reprezentaciju Rumunije golove su postigli Gabriel Spiridon, Robert Gergi i Hugo Gece.
„Orlovi“ su još jednom pružili kvalitetnu partiju savladavši favorizovane vršnjake iz Rumunije drugi put u dva dana, pošto su juče slavili rezultatom 4:2. Ovo je šesta pobeda u nizu naših hokejaša u pripremnom periodu, pa početak Svetskog prvenstva (subota, 9. mart) sigurno dočekuju u odličnom raspoloženju.
Svetsko prvenstvo u hokeju na ledu divizije II, grupa B, za igrače uzrasta do 18 godina počinje u subotu, 9. marta i trajaće do 15. marta 2013. godine u Beogradu, na klizalištu ledene dvorane „Pionir“. Pored naše selekcije na turniru će učestvovati i reprezentacije Australije, Belgije, Islanda, Holandije i Španije.
Selekcija Srbije brani srebrnu medalju osvojenu prošle godine na Svetskom prvenstvu u Novom Sadu.

Povezana vest:  SLOHOKEJ LIGA, Partizan protiv Kranja u derbiju 25. kola Slohokej lige