srb-espHOKEJ NA LEDU
Mladi hokejaši Srbije poraženi od Španaca

Reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Španije rezultatom 3:2 (0:0,2:1,1:1) u drugom kolu Svetskog prvenstva u hokeju na ledu divizije II, grupa B, za igrače uzrasta do 18 godina koje se igra u Beogradu.
Golove za naš tim postigli su Andrej Cvik i Uglješa Novaković, dok su za Špance strlci bili Patrisio Fuentes, Markus Garsia i Inigo Gainca.
Prva trećina nije donela ništa rezultatski, ali je nagovestila kako će se igra odvijati. Španija je napadala većim delom meča, posle prva dva perioda imala mnogo više udaraca na gol (33-19), ali je fenomenalni Petar Stepanović (ukupno 38 odbrana na meču) čuvao rezultatski egal.
Ipak, naši su prvi poveli prelepim udarcem Andreja Cvika sa plave linije u leve rašlje. U nastavku Španci ponovo preuzimaju inicijativu i golovima Furentesa u 33. minutu i Garsije u poslednjem minutu drugog dela stižu do potpunog preokreta.
Početkom poslednje trećine Uglješa Novaković pogađa u ‘pauer-pleju’ i donosi izjednačenje našem timu za veliku radost na tribinama i nadu da će ovaj meč dobiti novi obrt. Ipak, Srbiju su poremetile brojne kazne pa u 52. minutu Gainca donosi novo vođstvo za ‘furiju’.
Pokušali su ‘orlovi’ snažnim pritiskom do kraja da stignu do izjednačenja, zabeležili čak 20 šuteva u poslednjem periodu, ali promene rezultata nije bilo, pa su Španci zabeležili prve bodove na turniru, dok je naš tim pretrpeo prvi poraz.
U narednom kolu, u utorak od 20 časova, naša selekcija igra protiv Belgije.
U prvom meču drugog kola Holandija je teže nego što se očekivalo savladala Island rezultatom 4:2, slomivši otpor Islanđana tek u poslednjem periodu. Druga utakmica današnjeg dana između Australije i Belgije završena je ubedljivom pobedom Belgijanaca rezultatom 7:0.
U ponedeljak je na programu slobodan dan, a takmičenje se nastavlja u utorak, 12. marta utakmicama trećeg kola: Holandija – Australija (13h), Španija – Island (16.30h) i Srbija – Belgija (20h).
Tabela:
1. Belgija 6
2. Holandija 6
3. Španija 3
4. Srbija 3
5. Island 0
6. Australija 0

Povezana vest:  BOB, Poginuo ruski takmičar Nikolaj Krenkov

PHOTO: Miloš Rafailović