ice hockeyHOKEJ NA LEDU
Tesna pobeda Srbije nad Belgijom

Reprezentacija Srbije savladali su selekciju Belgije rezultatom 2:1 (1:0,1:0,0:1) u trećem kolu Svetskog prvenstva u hokeju na ledu divizije II, grupa B, za igrače uzrasta do 18 godina koje se igra u Beogradu.
Golove za naš tim postigli su Petar Ogrizović i Petar Novaković. Jedini pogodak za selekciju Belgije postigao je Frank Neven.
Nošeni odličnom podrškom oko 600 gledalaca u ledenoj hali „Pionir“, mladi srpski hokejaši preboleli su poraz od Španije i savladali do ovog kola neporažene Belgijance.
Prvi deo igre protekao je u slaboj igri oba tima sa malim brojem izglednih šansi, a jednu od retkih u 15. minutu iskoristio je Ogrizović posle dobrog dodavanja kapitena Đakovića.
U drugoj deonici mnogo bolja igra Srbije donela je i prilike pred golom odličnog Kijanu Eversa (čak 39 odbrana). Nakon šest minuta igre u nastavku kombinovanje braće Novaković donosi novu radost beogradskoj publici za vrednih 2:0. I posle tog gola naš tim je pokazao više ali pogodaka do druge pauze više nije bilo, uprkos čak 16 udaraca na gol Belgije naspram samo sedam protivničkih.
U poslednjih dvadeset minuta gosti kreću na sve ili ništa i u 50. minutu koriste prednost igrača više preko kapitena Nevena, za smanjenje rezultata. Do kraja meča pokušali su da naprave pritisak na gol Fehera, ali je sjajni čuvar mreže sigurno otklanjao svaku opasnost, pa je do kraja ostalo 2:1, za vrednu pobedu našeg tima posle koje se nalaze na samo korak do medalje.
U narednom kolu, u sredu od 20 časova, naša selekcija igra protiv Islanda, ekipe koja je u dosadašnjem toku takmičenja zabeležila sva tri poraza, pa bi pobedom u tom duelu već osigurali jedno od odličja na Svetskom šampionatu.
U prvom meču trećeg kola reprezentacija Holandije savladala je Australiju rezultatom 7:1 (2:0,3:1,2:0). Ovo je treća pobeda na turniru za ‘oranje’ i treći poraz selekcije Australije.
Drugu utakmicu trećeg kola Španija je rešila u svoju korist ubedljivom pobedom protiv Islanda od 7:0 (3:0,2:0,2:0) i značajno se primakla osvajanju medalje.
Tabela posle III kola:
1. Holandija 9
2. SRBIJA 6
2. Belgija 6
3. Španija 6
5. Island 0
6. Australija 0
Takmičenje se nastavlja u sredu, 13. marta utakmicama četvrtog kola: Australija – Španija (13h), Belgija – Holandija (16.30h) i Island – Srbija (20h).

Povezana vest:  Kapiten Zvezde Vojislav Dedić ragbista godine u Srbiji