savet-nasilje martDo 25. maja plan borbe protiv nasilja na sportskim terenima

Vlada Srbije formirala je akcioni tim za izradu strategije i plana borbe protiv nasilja na sportskim
priredbama, koji bi Vladi trebalo da budu dostavljeni najkasnije do 25. maja, objavljeno je u poslednjem „Službenom glasniku“.
Na čelo tima koji ima 17 članova postavljen je generalni sekretar Vlade Veljko Odalović, a za njegovog zamenika Milivoje Mirkov iz premijerovog kabineta.
Članovi tima su predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Mladen Kuribak i Vladimir Stojanov, Ministarstva pravde Danilo Nikolić i Mirjana Mihajlović, zatim Brankica Janković iz Ministarstva rada, Dragan Atanasov iz Ministarstva omladine i sporta i Zoran Kostić iz Ministarstva prosvete.
U timu su sudije Milan Marinović, Novica Peković i Radmila Dragičević Dičić i tužilac Goran Ilić, generalni sekretari Fudbalskog, Košarkaškog i Rukometnog saveza, Zoran Laković, Andrija Kleut i Božidar Đurković, kao i predsednik Udruženja sportskih novinara Vladimir Dedić.
Zadatak tima je da predloge nacionalne integrisane strategije i akcionog plana dostave Nacionalnom savetu za borbu protiv nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama na saglasnot do 15,
maja, a Vladi na usvajanje najkasnije do 25. maja.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, Karpov u Nišu igra protiv Miljkovića