Reprezentacija Srbije Juniori do 13 15 i 17 godinaBADMINTON
Određen tim za Tursku za Balkansko prvenstvo za igrače do 17 godina

Nakon seniora i juniora do 19 godina i ostale kategorije badminton reprezentacije Srbije odradile su jednodnevni program zajedničkih priprema. U Nacionalnom trening centru u Novom Sadu u subotu, 23. marta 2013, pod dirigentskom palicom glavnog trenera nacionalnog tima Milana Barbira i njegovog pomoćnika Dragana Antića, na okupu su se našli reprezentativci do 13, 15 i 17. U sjajnoj i radnoj atmosferi podmladak srpskog badmintona je odradio dva zajednička treninga. Barbir i Antić su na raspolaganju imali 23 takmičara iz osam badminton centara u Srbiji. To su – Do 13 godina: Luka Filimonović (Novi Sad), Matija Cupatra (Zmajevi, Kruševac), David Josijević (Zmajevi, Kruševac), Lazar Josijević (Zmajevi, Kruševac), Sergej Lukić (Zmajevi, Kruševac), Marija Sudimac (Zmajevi, Kruševac), Jana Nedeljković (Kragujevac), Đorđe Stepanović (Clear, Beograd), Pavle Mitrašinović (Clear, Beograd), Mihajlo Tomić (Beograd) i Andrej Šafarik (Vršac); Do 15/17 godina: Nenad Milošević (Novi Sad), Kristijan Bela (Kovin), Tamara Jovanović (Kovin), Jelena Stevanović (Beograd), Nataša Pavlović (Zmajevi, Kruševac), Anja Velemir (Kragujevac), Milica Sokolović (Kragujevac), Đusić David (Kragujevac), Andrija Doder (Beograd), Lena Janić (Clear, Beograd), Anja Janić (Clear, Beograd) i Milorad Misimović (Pančevo).
Po rečima pomoćnog trenera svih reprezentativnih selekcija Dragana Antića okupljanje u Novom Sadu se pokazalo kao pun pogodak.
-Od ove sezone smo uveli praksu da s vremena na vreme reprezentativne selekcije odrade zajedničke treninge. Ovo je prvi put da se ove kategorije okupe na jednom mestu. U potpunosti smo ispunili cilj ovog okupljanja. Videli smo i zabeležili trenutne tehničko-taktičko-fizičke sposobnosti reprezentativaca koje smo evidentirali u pojedinačnim kartonima igrača na tromesečnom nivou. Na ovaj način se stimulišu i usmeravaju, kako igrači tako i treneri, za rad u matičnim klubovima. Takođe, okupljanje u Novom Sadu nam je otklonilo i poslednje dileme oko sastava naše reprezentacije za Balkansko prvenstvo za igrače do 17 godina koje će se od 5. do 7. aprila održati u Turskoj. Tako će nas na ovom takmičenju predstavljati Luka Milić, Andrija Doder, Milošević Nenad, Janić Anja, Pavlović Nataša i Stanković Andrijana – kazao je Antić.
Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta, doprinelo je u značajnoj meri i novosadskoj akciji badminton reprezentacije obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Norvežaninu Svindalu zlato u spustu