strelicarstvo luka popovicSTRELIČARSTVO
Popović, Mioković, Tijana Knežević i Romana Caran prvi na Šampionatu Srbije

Luka Popović (Elit arčeri, Beograd) i Tijana Knežević („Arena br. 1″, Boegrad) osvojili su seniorske šampionske titule na Prvenstvu Srbije u dvorani u streličarstvu u disciplini olimpik stil, dok su kompaund stilom najbolji bili Danilo Mioković iz Pančeva i Romana Caran (NS 2002).
Takmičenje je održano u sali i Kovilovu. Gađalo se 2 puta 18 sa raspucavanjem.
Popović je u kvalifikacijama imao 557 krugova. U finalu bio bolji od Marka Jonkića („Arena br. 1″, Beograd). Bronzanu medalju osvojio je Vrščanin Marčel Birđan (Niš), koji je prošle godine bio šampion.
Ekipnu titulu olimpik stilom odbranili su streličari Niša, ispred „Arene br. 1″ iz Beograda i „Elit arčerija“ koji je i bio tehnički organizator Šampionata Srbije.
U ženskoj konkurenciji, Tijana Knežević („Arena br 1″) okitila se zlatnom medaljom ispred Ksenije Vukić (Košutnjak) i Jasmine Šunjka („Elit arčeri“).
Kompaund stilom, četvrtu uzastopnu titulu u dvorani osvojio je Danilo Mioković iz Pančeva. Drugo mesto pripalo je Bobanu Maksimoviću („Elit arčeri“), dok je treći bio Zoran Branković („Arena br. 1″). Romana Caran (NS 2002) osvojila je kao i lane prvo mesto za seniorke.

Povezana vest:  KUGLANJE, Beograd bolji od Crvene zvezde BN Bos