sah

ŠAH VESTI

Marija Manakova prvakinja Srbije u šahu

Velemajstor Marija Manakova pobednica je Sedmog pojedinačnog prvenstva Srbije u sahu za žene, završenog večeras u Pirotu, i nova je prvakinja Srbije u šahu. Manakova je osvojila osam poena u 11 kola.
Drugo mesto pripalo je intermajstoru Sandri Đukić sa sedam i po poena, a u poslednjem kolu remizirala je sa Manakovom. Treće mesto podelile su Ana Benderać, Suzana Maksimović i Anđelija Stojanović sa po sedam poena.
Potom je, primenom specijalnih kriterijuma, odlučeno da bronzana medalja pripadne Ani Benderać.
-Prezadovoljna sam, a posebno bih želela da pohvalim organizatore koji su se zaista mnogo trudili da sve bude u najboljem redu – rekla je Marija Manakova.
Predsednik Šahovskog saveza Srbije Miodrag Vukotić kazao je da je „konkurencija zaista bila žestoka, o čemu svedoči to što se do samog kraja nije znalo ko će postati prvakinja“, kazao je Vukotić I podsetio da su neke od učesnica i po pet puta osvajale državna prvenstva.
Prvenstvo su organizovali Šahovski savez Srbije, Klub Progres iz Pirota i Opština Pirot koja je bila i pokrovitelj. Prvenstvo je trajalo od 23. marta do 2. aprila, a partije su igrane u Hotelu Gali u Pirotu.

Povezana vest:  KUGLANJE VESTI