UNIQA decji turnir u hokeju na ledu

Održan treći UNIQA dečji turnir u hokeju na ledu

Ekipa Hokejaškog kluba Beostar pobednik je trećeg UNIQA dečjeg turnira u hokeju na ledu koji se ovog vikenda održao na klizalištu Pingvin na Novom Beogradu. U finalnoj utakmici sastale su dve domaće ekipe – HK Beostar i HK Taš, a posle neizvesne borbe, tim Beostara slavio je rezultatom 2:0.
Treći međunarodni UNIQA dečji turnir u hokeju na ledu održan je u organizaciji hokej kluba „Beostar“ iz Beograda. Mlade nade srpskog hokeja rođene 1999. godine i mlađe imale su priliku da se oprobaju u takmičenju sa vršnjacima iz Mađarske i Bugarske. Turnir se igra po pravilima Međunarodne hokejaške federacije (IIHF).
„UNIQA osiguranje je kompanija koja brine o budućim generacijama, a kroz tradicionalno sponzorstvo turnira, želi da doprinese većoj promociji hokeja u Srbiji, ali i da motiviše najmlađe da se bave sportom i razvijaju timski duh. Takođe, na ovaj način želimo da podsetimo mlade na važnost zdravog i aktivnog načina života“ rekla je Sonja Marić, direktor marketinga UNIQA osiguranja.
„Hokej je popularan sport kod dece u ovom uzrastu i izuzetno mi je drago da smo uspešno ugostili mališane iz susednih zemalja. Verujem da ćemo u budućnosti neke od ovih mališana videti u seniorskim selekcijama kako sa uspehom brane boje svoje zemlje na nekom velikom takmičenju“ izjavio je Igor Kosović, iz Hokejaškog kluba Beostar.
Ove godine na turniru je učestvovalo pet klubova iz Srbije, Mađarske i Bugarske, sa ukupno 85 malih hokejaša.

Povezana vest:  Održan ženski trening na Olimpu, poznate ličnosti u Đak kampanji