mos BL5Sastanak Milorada Dodika i Alise Marić

Milorad Dodik predsednik Republike Srpske sastao se u Banja Luci sa Alisom Marić, ministrom omladine i sporta Srbije i njenim saradnicima.
Alisa Marić je istakla da je saradnja između Srbije i Republike Srpske veoma važna, posebno u oblastima sporta i omladine.
– Predsednik Dodik, sa kojim smo razgovarali o sportskim temama i afirmaciji sporta, podržao je akciju „Fer – plej je pobeda“ čiji je cilj da kroz susrete sa velikim asovima, njihovim idolima, mladi nauče šta je fer – plej, potovanje protivnika i tolerancija u sportu – istakla je Alisa Marić.
Milorad Dodik je podvukao da je veoma zadovoljan saradnjom i zajedničkim projektima Ministarstva omladine i sporta Srbije i Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske i dodao da će uspešna saradnja biti nastavljena.
– Banja Luka će ovog vikenda biti domaćin tri sportska događaja: Evropskog prvenstva za kadete u odbojci, akcije „Fer plej je pobeda“ i biciklističke trke „Banja Luka – Beograd“ – rekao je Milorad Dodig.
Sastanku je prisustvovala i ministarka omladine, porodice i sporta u Vladi Republike Srpske Nada Tešanović.
U delegaciji iz Srbije bili su i državni sekretari za sport i omladinu Predrag Peruničić i Nenad Borovčanin, kao i predsednik i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar i Dane Korica sa saradnicima, predsednik Odvojkaškog saveza Srbije Aleksandar Boričić, potpredsednik Košarkaškog svaze Srbije Dejan Tomašević i brojni istaknuti sportisti. Prisustvovali su i javnom času tolerancije i fer-pleja u OŠ „Borisav Stanković“, a planirano je da prate i utakmice na Evropskom prvenstvu za kadete u odbojci.

Povezana vest:  KUGLANJE, Fantastični Goran Ostojić – 708 čunjeva!