ice hockeyHOKEJ NA LEDU

SP u Zagrebu, poslednje kolo: Srbija bez bronze

Seniorska reprezentacija Srbije u hokeju poražena je od selekcije Islanda rezultatom 5:1 (1:0,2:1,2:0), u meču koji je odlučivao o osvajaču bronzane medalje na Svetskom prvenstvu divizije II, grupe A, koje se večeras završava u Zagrebu.
Fizički i emotivno potrošeni posle napornog meča i odlične partije prethodnog dana protiv domaćina, „orlovi“ ipak nisu smogli snage da savladaju odlične Islanđane, koji su u direktnom duelu sa našom selekcijom zasluženo došli do medalje. Reprezentacija Srbije uprkos dobrim partijama u prethodnih sedam dana takmičenje završava tek kao petoplasirana selekcija sa dve pobede i tri poraza.
Jedini gol za našu reprezentaciju na ovom meču postigao je Marko Milovanović posle asistencije Nemanje Jankovića, dok su za Islanđane strelci bili Bjorn Sigurdarson, Robin Hedstrom, Andri Mikaelson, Olafur Bjornson i Jon Gislason..
Hokejaši Srbije su nakon vođstva Islanđana u 15. minutu, već nakon tri minuta igre u drugom delu stigli do izjednačenja preko Milovanovića, za nadu u potpuni preokret i povoljan ishod. Međutim, sredinom drugog perioda Hedstrom i Mikaelson se u intervalu od samo jednog minuta donose svom timu dva gola prednosti pred poslednji odmor (3:1).
U poslednjih dvadeset minuta „orlovi“ su pokušali da se vrate u igru, ali nisu imali snage da dođu do preokreta protiv odličnog rivala koji je sa još dva pogotka potvrdio ubedljiv trijumf.
U prvom meču dana Australija je nanela i peti poraz Španiji rezultatom 4:1, pa je „crvena furija“ neslavno završila takmičenje u koje je ušla kao jedan od favorita, a završila ga ispadanjem u niži rang (Divizija II, Grupa B).
Svetsko prvenstvo u Zagrebu završava se utakmicom Hrvatska – Belgija (subota, 20h), koja će odlučiti o osvajaču zlatne medalje i putniku u Diviziju I. Hrvatska je posle četiri kola jedini neporaženi tim, dok Belgija ima priliku da eventualnom pobedom u regularnom delu zauzme prvo mesto u konačnom plasmanu i plasira se u viši rang (Divizija I, Grupa B).
Pobednik tog meča zauzeće naredne sezone mesto Estonije koja je na Svetskom prvenstvu Divizije I, Grupa B, igranom u isto vreme u ukrajinskom Donjecku zauzela poslednje mesto u konkurenciji Poljske, Ukrajine, Holandije, Rumunije i Litvanije, pa će se posle samo godinu dana vratiti u grupu A divizije II.
Rezultati NEKOMPLETNOG poslednjeg kola SP u Zagrebu:
Australija – Španija 4:1 (2:0,1:0,1:1)
Island – SRBIJA 5:1 (1:0,2:1,2:0)
Hrvatska – Belgija (20.15h)
Tabela posle NEKOMPLETNOG V kola:
1. Hrvatska 12
2. Belgija 9
3. Island 8
4. Australija 7
5. SRBIJA 6
6. Španija 0
Rezultati Srbije na SP u Zagrebu:
Nedelja, 14.4. Španija – SRBIJA 3:4 (1:1,1:1,1:2)
Ponedeljak, 15.4. SRBIJA – Belgija 0:4 (0:1,0:0,0:3)
Sreda, 17.4. Australija – SRBIJA 3:5 (1:2,0:3,2:0)
Petak, 19.4. SRBIJA – Hrvatska 4:6 (0:2,3:3,1:1)
Subota, 20.4. Island – SRBIJA 5:1 (1:0,2:1,2:0)

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Završen Deveti međunarodni turnir "Drvene nogice - McLennan Cup 2013"