Nevena Ignjatovic i Dejan Ljevnaic

Započeta saradnja Skijališta Srbije i naše najuspešnije skijašice Nevene Ignjatović

Povodom završetka sezone 2012/13, JP „Skijališta Srbije“ je u utorak, 23. aprila, na ski stazi, na Košutnjaku, dodelilo zahvalnice brojnim skijaškim klubovima i partnerima koji su doprineli razvoju skijaškog sporta i afirmaciji skijanja u Srbiji. Pored toga, obeležen je i početak saradnje sa našom najuspešnijom skijašicom, Nevenom Ignjatović, kojoj je uručen besplatan ski pas za sledeću sezonu.
JP Skijališta Srbije i skijaški klubovi kontinuirano rade na promovisanju ovog sporta i obezbeđivanju što boljih uslova za takmičare. U ovoj sezoni su organizovane brojne trke, kao što su FIS trke na Zlatiboru i Staroj planini, Prvenstvo Srbije na Staroj planini, kao i brojna nacionalna takmičenja, za koje su Skijališta obezbedila i pripremila staze i omogućila besplatno korišćenje opreme i tehničke pomoći radnika ovog preduzeća.
-Skijališta su uvek radila na promociji skijanja i afirmaciji mladih ljudi sa željom da stvorimo nove skijaške generacije i buduće šampione. U okviru promocije skijaškog sporta osnovci i srednjoškolci iz opština iz okruženja ski centara imali su besplatno skijanje, dok su klubovi, kao i ranijih godina, imali popust na ski karte. – izjavio je Dejan Ljevnaić, v.d. JP „Skijališta Srbije“ i dodao: – Uvek prepoznajemo rad i kvalitet, a tako je i u slučaju Nevene Ignjatović. Radujemo se početku naše zajedničke saradnje i njenim predstojećim uspesima. Nadam se da će ovo biti podstrek i drugim mladim ljudima da se trude i napreduju, a mi ćemo uvek biti tu da nagradimo najbolje.
Na događaju su uručene zahvalnice skijaškim klubovima sa Kopaonika, Zlatibora i Stare planine, među kojima su Skijaški klub Radnički, Ski klub Rtanj, Reprezentacija Vojske Srbije, Snoubord klub ABC Kragujevac, Ski klub Čigota, Ski klub Zlatar, Ski klub Midžor, Ski klub Niš, Ski klub Besna kobila i drugi. Zahvalnice su dobili i Policijska akademija, Fakultet sporta i fizičkog zdravlja, Juniorska reprezentacija Srbije, Grčka reprezentacija i Kiparska reprezentacija.
-Želela bih da se zahvalim gospodinu Ljevnaiću i timu Skijališta Srbije na tome što su videli potencijal u meni i što žele da mi pomognu. Nadam se da ću u budućnosti biti dobar promoter Srbije i Skijališta Srbije, kao i da ću opravdati sva očekivanja. – izjavila je Nevena Ignjatović, koja je tom prilikom direktoru JP Skijališta Srbije, Dejanu Ljevnaiću, uručila broj sa prvog Svetskog prvenstva na kom je učestvovala, u nadi da će u budućnosti zajedno ići na takmičenja.
Pored uručenja zahvalnica i priznanja Neveni Ignjatović, Skijališta Srbije su u neformalnoj atmosferi najavila i neke od novih sadržaja za letnju sezonu, a svi prisutni su imali priliku da probaju skuter za downhill i cross country i mountain kartove.

Povezana vest:  NHL, Prvi hat-trick Jovanovskog u 15 godina NHL karijere