Drvene nogiceHOKEJ NA LEDU
Završen Deveti međunarodni turnir „Drvene nogice – McLennan Cup 2013“

Deveti međunarodni turnir u amaterskom hokeju na ledu „Drvene nogice – McLennan Cup 2013“ održan je od 19. do 21. aprila 2013. godine u Beogradu.
Tradicionalni turnir za hokejaške veterane i amatere još jednom je izazvao veliko interesovanje inostranih i domaćih klubova i okupio ukupno 20 ekipa iz čak deset zemalja, što je ovaj turnir još jednom potvrdilo kao najmasovnije veteransko i amatersko takmičenje hokeja na ledu u ovom delu Evrope.
Pored četiri tima iz Srbije, na turniru je nastupilo i sedam timova iz Slovenije, dva iz Bugarske i po jedan iz Finske, Nemačke, Francuske, Švajcarske, Rumunije, Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Tokom tri dana takmičenja odigrano je ukupno četrdeset utakmica.
Posle nadmetanja po grupama igranom tokom petka i subote, poslednjeg dana turnira, u nedelju 21. aprila odigrani su eliminatorni mečevi za plasman, a turnir je osvojila švajcarska ekipa EHC Urdorf koja je u finalu bila bolja od tima Šalata Stars iz Zagreba rezultatom 5:3.
Zbog masovnosti takmičenja, odnosno velikog broja učesnika, mečevi su kao i prethodne dve godine paralelno igrani u obe beogradske hale („Pionir“ i „Pingvin“).
Turnir je od ove godine uvršten na listu značajnih sportskih manifestacija EUROHA-e (Asocijacije rekreativnog i veteranskog hokeja zemalja Evropske unije), što je još jedno veoma vredno dostignuće.

Povezana vest:  RTV i OKS zajedno u širenju olimpizma