sahŠAH
Bogosavljević prvak Srbije u šahu

Velemajstor Boban Bogosavljević iz Vršca novi je porvak Srbije u šahu posle šampionata danas završenog u Vrnjačkoj Banji.
Bogosavljević je osvojio 10 poena iz 12 partija – osam pobeda I četiri remija, i obezbedio dva poena više od intermajstora Aleksandra Inđića iz Beograda, dok je treći velemajstor Branko Damljanović iz Zemuna sa 7,5 poena.
Uz Bogosavljevića, jedini neporaženi učesnik turnira je velemajstor Dušan Popović iz Novog Sada, reprezentativac Srbije, koji je u današnjem poslednjem kolu pobedio najstarijeg učesnika, intermajstora Srđana Cvetkovića iz Beograda.
Popoviću je to, uz 11 remija, jedina pobeda na šampionatu, koja mu je donela četvrto mesto.
Ostale partije poslednjeg, 12. kola završene su remijem posle nepunih pola sata igre: Bogosavljević-Perunović, Kovačević-Damljanović, Sedlak-Miladinović, Savić-Inđić, Tošić-Brenjo.
Slobodan je bio omladinski prvak Milovan Ratković zbog otkaza Miroslava Markovića uoči početka turnira.
Konačan plasman: Bogosavljević 10 poena, Inđić 8, Damljanović 7,5, Popović i Kovačević po 6,5, Brenjo, Sedlak i Miladinović po 6, Savić 5, Perunović 4,5, Tošić, Cvetković i Ratković po 4 poena.
Nagradni fond iznosio je 395.000 dinara, pobedniku je pripalo 110.000 dinara. Svi učesnici imali su i ekstrahonorare od 15.000 do 50.000 dinara zavisno od trenutnog rejtinga na rang listi FIDE.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, SAFS, III kolo Nacionalne lige Srbije - NLS 2010.