kuglanje arhiva

KUGLANJE
Gordana Marinković i Goran Bukva šampioni Srbije

Gordana Marinković (EDB) i Goran Bukva (Car Lazar, Kruševac) osvojili su šampionsku titulu na Prvenstvu Srbije za seniorske miks parove na kuglani na Banjici!
Srebrna medalja pripala je paru Tatijana Rujević (Rudar) i Dalibor Krneta (Smederevo), dok je bronzu osvojio par Jasmina Anđelković (Džambo invest, Novi Sad) i Zdravko Kresović (Vojvodina).
Čak tri susreta u polufinalu i u dve utakmice za medalje, završena su posle dodatnih „zlatnih kugli“ jer je u setovima bilo 1:1. U finalu, Gordana Marinković i Goran Bukva su posle 1:1 u setovima sa 16:15 u dodatnim kuglama osvojili zlatnu medalju. Meč za bronzu završen je sa 2:0 u setovima u korist Jasmine Anđelković i Zdravka Kresovića protiv Nataše Nađ (ŽKK Apatin) i Srđana Grbića (Apatin).
Oba polufinalna duela odlučena su posle dodatnih kugli. Tatijana Rujević i Dalibor Krneta pobedili su sa 2:1 Natašu Nađ i Srđana Grbića jer su u dodatnim kuglama bili sigurniji 13:9, dok su Gordana Marinković i Goran Bukva sa 12:15 u „zlatnim kuglama“ eliminisali Jasminu Anđelković i Zdravka Kresovića.
Prošle godine tutulu je osvojio par Zorica Barać (ŽKK Apatin) i Đorđe Jovanić (Apatin), dok su 2011. prvaci bili Nevenka Joković (Pionir) i Velimir Joković (Hajduk, Kula).

Povezana vest:  Reebok udružio snage sa RED BULL X-ALPS izazovom: Hodanje u prirodi – uzbudljiv oblik fitnesa