SEGEDIN RENATA VILOV SRBIJA

KUGLANJE
Svetske šampionke testiraju Srbiju u Segedinu

Ženska seniorska reprezentacija i obe kadetske selekcije Srbije odigraće u subotu i nedelju 4. i 5. maja prijateljske utakmice sa Mađarskom u Segedinu i to će im biti poslednja proba pred Šampionat sveta u Zalaegersegu u Mađarskoj od 9. do 25. maja. Zbog plej ofa mađarskog šampionata neće igrati muške seniorske reprezentacije.
Selektor seniorki Mirko Čukvas pozvao je za meč sa šampionkama sveta Mađaricama, Renatu Vilov, Liviu Santo, Zoricu Barać, Nevenku Joković (sve Pionir), Jasminu Anđelković (Džambo invest, Novi Sad), Maju Đukić (Radnički, Novi Sad), Jelenu Bogdanov (Srem) i Bojanu Miletić (SPC Vojvodina).
Ljubomir Štetin, selektor kadetkinja, u Segedin će povesti Herminu Lukač (Jedinstvo, Novi Bečej), Vesnu Boškov (Banata), Sanelu Milosav i Ljiljanu Frenc (Kristal), Angelu Zolnai (Džambo invest) i Kristinu Ljubenković (Kolubara).
U sastavu kadetske reprezentacije, koju vodi selektor Dragan Fatović, su Alen Kujundžić (C. zvezda), Milorad Vojnović (Polet PB), Norbert Ernješi (Jedinstvo), Bojan Kličarić (Srem), David Lainščak (Radnički, Kikinda) i Marko Antić (Sloven).
Direkro Partizana Zoran Dragović, očekuvao je da se mladi as crno – belih Borislav Rogić nađe u šestorci za Segedin:
– Rogić je odigrao celu sezonu odlično, osvojio je tri medalje na Šampionatima Srbije, dva juniorska srebra i jednu kadetsku bronzu, igrao je veoma dobro i Ligu šampiona. Veoma je talentovan i posvećen kuglanju i zaslužio je reprezentativni status – smatra Dragović.
Dragan Fatović, selektor kadeta je pre odluke o sastavu za Segedin razgovarao sa mladim Rogićem:
– Objasnio sam mu da neće biti u šestorci i on je prihvatio, priznavši da mu je forma pala baš za pripreme i prijateljski meč sa Rumunima. U reprezentaciji, na žalost, ima mesta samo za petoricu, i iz ove šestorke koja ide u Segedin neće svi putovati u Zalaegerseg. Igraće samo najspremjniji, imamo visoke ciljeve, da odbranimo i ekipnu titulu iz Sarajeva 2011.
Kadetski Šampionat sveta (pojedinačno – klasik, pojedinačno – za kombinaciju, pojedinačno – sprint, miks i ekipno) odigraće se od 9. do 15. maja u Zalaegersegu. U kadetskoj konkurenciji, Srbija je 2011. u Sarajevu bila najuspešnija zemlja sa ukupno osam medalja – četiri zlatne i četiri bronzane! Šampioni sveta postali su kadetska muška reprezentacija, kadetski tandem Balaž Kovač – Igor Kovačić, ženski tandem Milana Pavlic- Maja Đukić i Robert Ernješi u kombinaciji, dok su četiri bronze pripale Robertu Ernješiju – pojedinačno, miksu Balaž Kovač – Maja Đukić i u sprintu Ivoni Ač i Igoru Kovačiću. Po dva zlatna i bronzani trofej osvojili su pre dve godine Robert Ernješi, Balaž Kovač i Igor Kovačić i po tome su bili najuspešniji takmičari na šampionatu.
U Zalaegersegu seniori će od 15. do 25. maja na ekipnom Šampionatu sveta igrati u „D“ grupi sa reprezentacijama Rumunije i Italije a četvrto mesto popuniće jedan od kvalifikanata (Nemačka – nije igrala u na SP Sarajevu 2011. pa mora u kvalifikacije, Crna Gora, Danska, Katalonija i Švajcarska).
Kuglašice su u „B“ grupi sa Rumunijom, Estonijom i ekipom iz kvalifikacija (Nemačka – nije igrala u Sarajevu pa mora u kvalifikacije, Poljska, Katalonija, Francuska i Crna Gora).
Ostale – grupe – kuglaši, „A“: Mađarska, Austrija, BiH i kvalifikant, „B“: Slovenija, Hrvatska, Slovačka i Francuska, C“: Češka, Makedonija, Poljska i kvalifikant.
Kuglašice, „A“: Slovenija, Hrvatska, Makedonija i kvalifikant, „C“: Austrija, Češka, Italija i kvalifikant, „D“: Mađarska, Slovačka, BiH i Danska.
U drugoj fazi igra se odmah četvrtfinale po sistemu – prvi meč: „A“ 1 – „C“ 2, drugi meč: „B“ 1 – „D“ 2, treći meč: „C“ 1 – „A“ 2 i četvrti meč: „D“ 1 – „B“ 2. Pobednici prvog i drugog četvtfinalnog meča igraće prvi polufinalni duel, a pobednci drugog i trećeg četvrtfinalnog meča drugi polufinalni duel
Na SP 2011. u Sarajevu medalje su osvojili – kuglaši: 1. Srbija, 2. Mađarska, dve bronze: Češka i Slovenija, kuglašice: 1. Mađarska, 2. Rumunija, dve bronze Austrija i Slovenija.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Siguran start Veprova